STIRI

SPORT

TOP STIRI

Ziua fotbalului. Hagi îşi sărbătoreşte ziua de naştere în aceeaşi zi cu Cristiano Ronaldo şi Neymar

05/02/2021 - 15:25

Trei dintre cei mai importanţi fotbalişti din istorie îşi aniversează astăzi ziua de naştere. Gheorghe Hagi împlineşte 54 de ani pe 5 februarie, zi în care sunt născuţi şi Cristiano Ronaldo şi Neymar.

"Cu ocazia aniversării zilei de naștere, conducerea Academiei de fotbal Gheorghe Hagi și a FC Viitorul, colectivul tehnic și jucătorii îi urează managerului tehnic Gheorghe Hagi un călduros La Mulți Ani, multă sănătate, putere de muncă, bucurii, fericire și împliniri alături de cei dragi și cât mai multe satisfacții pe toate planurile", a fost mesajul postat pe site-ul oficial al Viitorului cu ocazia zilei de naştere a lui Hagi.

Considerat de mulţi cel mai valoros fotbalist român din istorie, Hagi a fost desemnat de şapte ori cel mai bun jucător român al anuluişi a fost inclus de FIFA pe lista primilor 100 de fotbaliști din istorie.

Farul, Sportul Studențesc, Steaua, Real Madrid, Brescia, Barcelona și Galatasaray sunt cluburile pentru care a jucat Hagi.

"Regele" a cucerit şapte titluri de campion, trei în România și patru în Turcia, trei Cupe ale României, două Supercupe ale Spaniei, două Cupe ale Turciei, o Supercupă a Turciei, Cupa UEFA cu Galatasaray şi două Supercupe ale Europei, cu Steaua și Galatasaray.

Pentru naţionala României are 125 de meciuri şi 35 de goluri. Deţine recordul de reuşite sub tricolor, la egalitate cu Adrian Mutu.

Hagi a fost ales de două ori cel mai bun antrenor român al anului şi are două trofee pe banca tehnică: titlul în România cu Viitorul Constanța și Cupa Turciei cu Galatasaray.

Cristiano Ronaldo şi Neymar au împlinit 34, respectiv 27 de ani

Juventus i-a urat şi ea "La mulţi ani" lui Cristiano Ronaldo, care împlineşte 34 de ani.

De cinci ori câştigător al "Balonului de Aur", starul portughez are în palmares, printre altele, cinci Ligi ale Campionilor (patru cu Real Madrid şi una cu Manchester United), patru Mondiale ale cluburilor, două Supercupe ale Europei, cinci titluri (trei cu Manchester United şi două cu Real Madrid).

Şi PSG a postat un video special de ziua lui Neymar, care a împlinit 27 de ani.

Cel mai scump fotbalist al Planetei, cumpărat de PSG de la Barcelona pentru 222 de milioane de euro în 2017, are în palmares, printre altele, Liga Campionilor, Mondialul cluburilor (cu Barcelona), trei titluri (două cu Barca şi unul cu PSG).

Sursa: DigiSport

#Hagi #fotbal #Romania #stiri #stiriromaniaShare with: