STIRI

SOCIAL

A murit actriţa Olympia Dukakis. A fost premiată cu Oscar pentru rolul din „Moonstruck”

02/05/2021 - 11:00

A murit actriţa Olympia Dukakis, care a jucat de asemenea în „Look Who’s Talking” şi „Mr. Holland’s Opus”, a decedat în locuinţa sa din oraşul New York.


„Iubita mea soră, Olympia Dukakis, a murit în această dimineaţă în oraşul New York„, a scris fratele ei, Apollo, care a confirmat decesul actriţei pe pagina de Facebook.Alte ArticoleMinune de Înviere, după incendiul de la biserica din Vrancea. ...Cum arată Gaviota din „Cafea cu parfum de femeie” ...Survivor România 2021. Maria Chiţu, nominalizată alături ...


„După multe luni de în care starea de sănătate s-a înrăutăţit, ea şi-a găsit în cele din urmă liniştea, alături de (soţul ei) Louis (Zorich)„, a adăugat fratele actriţei.


Cauza decesului urmează să fie stabilit.


Citeşte şi: Doliu în lumea filmului. O actriţă îndrăgită din Harry Potter şi Peaky Blinders a murit la doar 52 de ani!


A murit actriţa Olympia Dukakis


Actriţa cu o carieră îndelungată pe scena teatrului şi-a etalat talentul unui public mai larg în 1987, la vârsta de 56 de ani, în rolul sardonicei mame a lui Cher din clasicul film romantic al lui Norman Jewison „Moonstruck”. Interpretarea din această peliculă i-a adus un Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, un Glob de Aur şi o nominalizare la premiile BAFTA.


Activitatea filantropică şi originile greceşti ale Olympiei Dukakis au contribuit la includerea numelui său pe celebra „Walk of Fame” de la Hollywood, în 2013. Greek America Foundation, organizaţie pe care actriţa a susţinut-o multă vreme, a oferit cei 30.000 de dolari necesari pentru acest demers, notează DPA, citat de Agerpres.


Născută în Lowell, Massachusetts, Statele Unite, la 20 iunie 1931, Dukakis a fost fiica unor imigranţi din sudul Greciei. Împreună cu fratele ei, Apollo, actriţa a făcut parte din prima generaţie de americani cu origini greceşti din regiunea New England.

Sursa: RomaniaTV
Share with:

CITESTE MAI MULT

ARHIVA

2021 May