STIRI

LIFESTYLE

Alexander Nanau, regizorul filmului „Colectiv”, refuză o decorație din partea președintelui: „Este cel mai cinic moment pentru a decora, simbolic și gol de sens, cultura României”

12/01/2021 - 11:13

Alexander Nanau, regizorul filmului „Colectiv”, a postat un mesaj pe Facebook prin care refuză o decorație propusă de Klaus Iohannis, acuzând indiferența autorităților cu privirea la situației culturii în situația de criză. În postarea de pe rețeaua de socializarea, Nanau publică și răspunsul oficial către Administrația Prezidențială, susținând că urma să fie decorat pe 15 ianuarie, de Ziua Culturii Naționale, cu medalia „Meritul Cultural”. Decorația ar fi fost oferită pentru „meritele în susținerea culturii naționale pe timp de criză”. 

”Cred că este cel mai cinic moment pentru a decora, simbolic și gol de sens, cultura României. După aproape un an de eforturi și propuneri din partea tuturor sectoarelor culturale de a angaja statul Român în implementarea de mecanisme de susținere a culturii sever amentințate de faliment în timpul crizei COVID 19, reacția și intervenția concretă a statului Român la toate nivelurile institutionale a fost zero”, a scris Alexander Nanau pe Facebook. 

Sursa: The Trust Word

#Alexandru Nanau #Colectiv #Klaus Iohannis #decorație #medalia „Meritul Cultural”Share with: