STIRI

SANATATE

Alexandru Rafila: „În toamnă, vom avea un număr mare de cazuri COVID și decese”

11/06/2021 - 06:00

Alexandru Rafila a făcut noi previziuni despre situația din toamna anului 2021: „Sigur, e greu să faci o analiză dacă nu ai la dispoziție suficiente date și ar trebui să vedem și un studiu de seroprevalență să știm care e imunitatea generată în populație, adică persoane care au trecut prin boală plus vaccinați. Atunci am putea să facem o apreciere mai aproape de adevăr. Opinia mea este că în această vară nu va exista o mare apetență pentru vaccinare, decât dacă se întâmplă ceva extraordinar și va începe o campanie care să ajungă la inima oamenilor din rural, dacă există tendința de a colabora cu autoritățile locale, dar nu cred că se va întâmpla așa ceva, mai ales că oamenii se gândesc mai mult la concedii decât la o campanie de vaccinare.


Alexandru Rafila avertizează că tulpinile mutante ar putea aduce o nouă explozie a cazurilor în România


Există la nivelul Comitetului Național de Coordonare a Vaccinării o astfel de estimare care spune că până la 31 decembrie se vor vaccina circa 8 milioane de persoane. Deci, probabil că o creștere a interesului pentru vaccinare va fi în lunile septembrie și octombrie, dacă în acea perioadă se va înregistra un număr mai mare de cazuri, un așa zis val al patrulea, sigur, nu de o amplitudine și cu consecințe ca la ultimul, dar, părerea mea este că în toamnă, mai ales dacă tulpina indiană va deveni dominantă în România și la noi vom înregistra un număr semnificativ mai mare de cazuri și, din nefericire, și de decese. Acum avem 150-200 de cazuri pe zi, foarte puține, ceea ce arată că transmiterea comunitară nu mai există. Pot apărea în cursul verii focare, iar dacă DSP-urile își vor face treaba rapid ele nu se vor extinde.Alte ArticoleMinistrul Sănătăţii, avertisment despre valul patru al pandemiei. ...Semnal de alarmă de la un celebru medic infecţionist. Ce riscă ...Ioana Mihăilă: Elevii nevaccinați vor purta mască de protecție ...


În toamnă însă, având în vedere și circulația intensă a persoanelor din această vară, vor exista cu siguranță și modificări ale situației epidemiologice, iar vaccinarea, care acum nu are încă 5 milioane de persoane, nu cred că va reuși să progreseze cu un procent mai mare de 20-30% față de evaluarea actuală“, a precizat medicul Alexandru Rafila la Antena 3


Pandemia s-ar putea reintensifica în Europa din cauza nivelului scăzut al vaccinării. Avertismentul OMS


Nivelul de vaccinare în Europa este insuficient pentru a evita reapariţia pandemiei, a avertizat, joi, filiala europeană a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), care a cerut, de asemenea, să se evite „greşeala” care a dus la creşterea numărului de cazuri în timpul verii. din 2020, notează Le Figaro.


„Acoperirea vaccinării este departe de a fi suficientă pentru a proteja regiunea de o reapariţie a pandemiei”, a avertizat directorul european al OMS, Hans Kluge, într-o conferinţă de presă online.


În acest moment, 30% din populaţia din Europa a primit o primă doză de vaccin şi 17% este complet vaccinată. De la începutul campaniei de vaccinare, în România au fost vaccinate 4.514.587 de persoane, dintre care 409.622 cu o doză și 4.104.965 cu schema completă.


Citește și...


Cutremur in cazul Caracal! Ce s-a aflat azi! Nimeni nu a stiut nimic…. Pana acum


Test Renault Arkana: Cu farurile spre zona premium
Sursa: RomaniaTV
Share with:

CITESTE MAI MULT

ARHIVA

2021 Jun