STIRI

POLITICA

Alina Gorghiu, răspuns pentru Vasile Dîncu: Excludem orice colaborare la guvernare cu PSD

10/06/2021 - 12:00

Alina Goghiu spune că PNL nu va coopera cu PSD la guvernare şi explică şi motivele care ar împiedica o astfel de alianţă.


„Am citit o declarație a domnului Vasile Dâncu și cred că e necesară o clarificare: EXCLUDEM ORICE COLABORARE LA GUVERNARE CU PSD.Alte ArticoleAlexandru Muraru, deputat PNL: „Am solicitat intervenţia ...Dan Nica: Orice derapaj al Guvernului privind modul de folosire ...Klaus Iohannis: „Aducem un pios omagiu eroilor neamului ...


Explicația pe scurt:


În Parlamentul României există deja o majoritate sănătoasă, de dreapta, stabilă, în jurul PNL și votată de români.


PNL a desemnat în forurile statutare un prim-ministru liberal care a lansat un plan pentru reformele blocate până acum chiar de PSD!


Premierul Cîțu a prezentat proiectul politic PNL2024 care prevede o continuitate a guvernării de dreapta, pe baza valorilor liberale, FĂRĂ PSD, pentru următorii 8 ani.


Acest proiect politic va fi prezentat Congresului PNL.


România are nevoie de acești 8 ani de liberalism – ca să aducă politici liberale în economie, să facă investiții și să schimbe mentalitățile. Din 25 septembrie, construim România liberală!”,a scris Alina Gorghiu, pe Facebook.


Alina Gorghiu a reacţionat la o declaraţie a preşedintelui CN al PSD Vasile Dîncu. Social-democratul a spus, într-un interviu pentru Europa Liberă, că actuala Coaliție de guvernare va rezista, cu mari probleme, până în 2023 şi că nu este exclus ca PSD să intre la guvernare până în 2024 alături de PNL.


„Coaliția nu avea nici o șansă să se spargă de la început. Sunt doar crize de creștere, sunt crize de autoritate. A fost vreo trei luni de zile bătălia pe posturi între cele două partide, apoi bătălia pe resurse, inclusiv resurse de autoritate. Vezi scandalul Voiculescu și nemulțumirea lui că nu a primit conducerea campaniei de vaccinare”, a spus preşedintele CN al PSD.


Întrebat dacă ar fi o soluţie un guvern de uniune națională, Vasile Dîncu a spus: „Nu cred că susținem un guvern de uniune națională decât dacă se reface cu totul aritmetica electorală, în sensul că cei care au câștigat alegerile primesc dreptul de a-și aduce un prim ministru și de a face ei o majoritate.”


Întrebat dacă PSD ar refuza să intre la guvernare în 24 dacă PSD nu primește premierul, Vasile Dîncu a spus că nu crede că PSD „va accepta să fie a doua sau a patra roată de la căruță”.


„Am văzut că există o mitologie după care PSD va înlocui USR în guvern. Acest lucru nu se va întâmpla cu siguranță. Avem și motive strategice.”, a mai spus Vasile Dîncu.


„Nu exclud o guvernare cu PNL până în 2024, dar nu în condițiile de acum, să fim tractați de locomotiva Cîțu sau de un alt premier liberal”, a mai spus Vasile Dîncu.


Citeşte şi: PSD îl ironizează pe Klaus Iohannis: „Nu putea domnul preşedinte să strângă gunoaie din sectorul 1, în loc să bată drumul până la râul Argeş?”


Citește și...


Cutremur in cazul Caracal! Ce s-a aflat azi! Nimeni nu a stiut nimic…. Pana acum


Suntem într-un pericol real să devenim o ladă de gunoi nu numai a Europei. România este un El Dorado pentru deşeuri – procuror
Sursa: RomaniaTV
Share with:

CITESTE MAI MULT

ARHIVA

2021 Jun