STIRI

ECONOMIE

Audi va renunţa în 5 ani să mai vândă maşini pe benzină, motorină sau hibride. Va trece toată producţia pe modele electrice

18/06/2021 - 12:00

Audi a anunţat, de asemenea, că nu vor mai fi vândute nici modele hibride din 2026, compania urmând să se concentreze pe vehiculele electrice. Grupul nu a oferit informaţii suplimentare pe acest subiect, scrie Sueddeutsche Zeitung.


Firma mamă Volkswagen are ca obiectiv să livreze anul acesta un milion de vehicule electrice. Grupul a anunţat recent că şi-a majorat investiţiile planificate în tehnologiile digitale şi vehiculele electrice până la 78 de miliarde de euro în următorii cinci ani, dintre care aproximativ 35 miliarde euro vor fi investite în mobilitate electrică.Alte ArticoleKlaus Iohannis: „România, alături de Franţa în topul ...Subvenţii de la stat pentru agricultori. Ce bani se dau pentru ...Ministerul Economiei a aprobat vânzarea participaţiei României ...


Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.


Citeşte şi Semnal de alarmă tras de preşedintele Toyota: Maşinile electrice pot duce industria auto în colaps


În toamna anului trecut s-a consemnat o premieră în Europa, înmatriculările de mașini hibride și electrice depășindu-le pe cele pentru mașini diesel în Europa. Dacă acum un deceniu dieselul avea peste jumătate din piața mașinilor noi, acum a scăzut la un sfert din piață, Și mașinile pur-electrice au crescut, datorită unor modele precum Tesla Model 3, Renault Zoe și Volkswagen ID3.


La hibride plug-in Mercedes Clasa A și Volvo XC40 au avut cele mai mari vânzări, iar la mașini pur-electrice topul este condus de Tesla Model 3, Renault Zoe, Volkswagen ID3, Hyundai Kona și Kia Niro.


Citeşte şi Apple şi Hyundai vor să construiască maşini electrice. Când ar începe producţia


Citește și...


S-a AFLAT! Cine ar fi amanta lui Laurențiu Reghecampf: „I-a făcut salon de înfrumusețare în Dorobanți” Motivul DIVORȚULUI:


Primarii de sectoare cer premierului ca instituţiile pe care le reprezintă să fie eligibile pe PNRR
Sursa: RomaniaTV
Share with:

CITESTE MAI MULT

ARHIVA

2021 Jul