STIRI

SANATATE

Beatrice Mahler: „Cred că sunt mai multe cazuri decât cele raportate. Cred că sunt 20.000 pe zi”

11/04/2021 - 06:00

Beatrice Mahler a fost întrebată câte cazuri noi crede că există în realitate, în condiţiile în care anul trecut, aveam în noiembrie 10.000 de cazuri pe zi şi 1.000 de oameni în terapie intensivă, dar mai puţine decese, iar acum avem în jur de 5.000 de cazuri pe zi, aproape 1.500 de oameni în terapie intensivă şi decese multe, aproape 200 în zilele cu cifre tragice.


„Eu cred că sunt de patru ori mai multe decât cele raportate. Părerea mea e că da, sunt 20.000 de cazuri pe zi”, a spus Mahler.Alte ArticoleRaed Arafat: „Deja au fost internaţi la ATI Foişor 7 ...Raed Arafat, mesaj în ziua protestelor: „Decizia de evacuare ...Bilanţ vaccinare 10 aprilie 2021. Aproape 62.000 de români ...


De asemenea, întrebată ce concluzii a tras din discuţiile cu colegi din alte ţări, managerul spune că în alte ţări s-a testat mai mult, iar testarea a permis ca acel procent de cazuri critice sau cazuri care au necesitat spitalizare să fie mai mic. Datele care sunt publicate în acest moment indică, practic, că procentul de persoane cu forme moderate sau severe a rămas cam la fel în alte ţări.


Beatrice Mahler: „Lucrurile nu stau bine deloc, la noi procentul e mai mare”


„Dacă facem la noi procentul de persoane care sunt internate raportat la cazurile care sunt diagnosticate, lucrurile nu stau deloc bine, adică la noi procentul este mai mare”, a explicat Beatrice Mahler.


„Dacă ne uităm puţin la tipurile de tulpini care circulă în România, şi aici există o diversitate, pentru că într-adevăr avem tulpina britanică, dar avem mutaţii care sunt ale tulpinii britanice, plus că avem în circulaţie şi alte tulpini care ridică suspiciunea eficienţei vaccinului. Eu cred că este o combinaţie de tulpini care circulă, tulpini care creează o paletă diferită de simptome şi pe care nu avem cum să o evidenţiem fără secvenţiere genică la un nivel mult mai crescut sau măcar pentru cazurile acestea”, a explicat medicul la Digi24.


Beatrice Mahler a afirmat şi că simptomele bolii COVID-19 s-au schimbat, iar acum medicii se confruntă cu cazuri mult mai dificile.


Citeşte şi: Raed Arafat, mesaj în ziua protestelor: „Decizia de evacuare a spitalului Foişor a fost corectă, aş lua-o din nou”

Sursa: RomaniaTV
Share with:

CITESTE MAI MULT

ARHIVA

2021 May