STIRI

SOCIAL

Beneficiile ananasului. Fructul-miracol care previne cancerul şi ţine la distanţă kilogramele în plus

14/09/2021 - 09:00

Beneficii ananas. Nutriţioniştii recomandă consumul regulat al acestui fruct întrucât este foarte bogat în principii nutritive.


Ananasul conţine vitaminele A, B, B1 și C şi minerale precum iod, magneziu, mangan, potasiu, calciu, fosfor, fier, sulf.Alte Articole


Lavinia Pârva, prima reacție despre divorț: „Le ...


Horoscopul toamnei 2021, cu Mihai Voropchievici. Runele arată ...Maria Mendiola, cunoscută pentru şlagărul „Yes Sir, ...


Beneficii ananas. Bromelina, enzima-minune


Totodată, fructul-miracol conţine un ferment digestiv, bromelină, care descompune în câteva minute de 1.000 de ori greutatea ei de proteine. Odată ce moleculele de proteine sunt descompuse, acestea sunt mai ușor absorbite în intestinul subțire. Acest lucru poate fi util în special persoanelor care se confruntă cu insuficiența pancreatică, o afecțiune în care pancreasul nu poate produce suficiente enzime digestive.


Un studiu a arătat că participanții cu insuficiență pancreatică au experimentat o digestie mai bună după ce au luat un supliment de enzimă digestivă care conține bromelină, comparativ cu administrarea aceluiași supliment de enzimă digestivă fără bromelină.


Afecţiuni în care este recomandat consumul de ananas


Specialiştii în nutriţie recomandă consumul de ananas în afecţiuni precum anemie, ateroscleroză, artrită, gută, litiază și obezitate, dar şi în perioadele de creștere şi convalescență. Aplicat extern, sucul de ananas este recomandat ca tonifiant al pielii normale. Mai mult, acest suc acţionează ca un pansament gastric, fiind recomandat în problemele cu stomacul.


Recent, chiar nutriționiștii americani au realizat o listă cu beneficiile ananasului. Așadar, acesta este benefic pentru digestive și calmează intestinele. Conform healthline.com, ananasul reduce riscul apariției cancerului. Practic, ananasul are niște compuși care reduc stresul oxidativ ce favorizează apariţia cancerului.


Cosumul regulat de ananas previne dezvoltarea cancerului


Cancerul este o boală cronică caracterizată prin creșterea necontrolată a celulelor. Progresia sa este în mod obișnuit legată de stresul oxidativ și inflamația cronică. Mai multe studii au arătat că ananasul și compușii săi pot reduce riscul de cancer. Acest lucru se datorează faptului că acestea pot reduce semnificativ stresul oxidativ și inflamația.


Citeste si Toate gospodinele trebuie să ştie asta. Mămăliga cu lapte, beneficii mari pentru sănătate: Scade colesterolul, ajută ficatul şi ajută foarte mult organismul uman!


Unul dintre acești compuși este bromelin. Studii in vitro de dată recentă au arătat că bromelina a suprimat creșterea celulelor canceroase la sân și a stimulat moartea celulelor. Această enzimă a suprimat, totodată, celulele canceroase de la nivelul pielii, căilor biliare, sistemului gastric și colonului.


Potrivit altor studii, bromelina poate stimula sistemul imunitar să producă molecule care potenţează eficienţa celulelor albe în suprimarea creșterii celulelor canceroase și în eliminarea acestor celule.


Ananasul, recomandat gravidelor


Ananasul ne ajută și în combaterea răcelilor şi facilitează vindecarea sinusurilor inflamate. Bromelina reduce cantitatea de mucus din gât și din nas. În plus, calmează și tusea.


Ananasul este bun și pentru persoanele care suferă din cauza diverselor alergii. Un alt amănunt mai puțin cunoscut despre acest fruct este faptul că este recomandat în sarcină. Grețurile de dimineață dispar datorită numeroaselor minerale pe care le conține ananasul. Un rol important îl are și vitamina B6.


Ananasul reduce riscul de formare a cheagurilor de sânge, având în vedere că bromelina blochează coagularea excesivă a sângelui.


Citeste si Acest aliment are beneficii multiple pentru organism.LECITINA e cea mai bună hrană pentru creier şi accelerează arderile. Recomandarea făcută de specialişti


Fructul este indicat și pentru cei care călătoresc des cu avionul. Vitamina C din ananas previne formarea tartrului pe dinți. În plus ananasul are puține calorii și este ideal pentru slăbit. Datorită conținutului mare de fibre și de apă, el hidratează și reduce pofta de dulce.


Consumul regulat de ananas înseamnă și scăderea riscului de hipertensiune arterială. Ananasul scade cantitatea de sare din organism datorită faptului că este bogat în potasiu.


Vitamina A din ananas ne ajută și vederea, diminuaând semnificativ riscul dezvoltării degenerescenței maculare.


Citește și...


BOMBĂ! Ștefan Bănică DIVORȚEAZĂ? Cine este tânăra care i-a luat mințile? Se afișează peste tot cu ea


Petrică Cercel se află în stare gravă la spital. Medicii sunt rezervați în privința șanselor de supraviețuire
Sursa: RomaniaTV
Share with: