STIRI

SPORT

Campioană mondială pe două fronturi: Eforturile făcute de Ana Maria Bărbosu

21/01/2021 - 12:56

Ana Maria Bărbosu este una dintre sportivele care nu neglijează școala. Gimnasta este câștigătoarea a șase medalii de aur la Campionarele Europene de la Marsin. Însă sportul nu a determinat-o să lase școala pe tușă. Sportina din românia a stat în fața laptopului la cursurile online, în ciuda faptului că se afla în cantonament, scrie sportghid.ro. 

Pentru prima dată în istorie, loturile naționale de gimnastică de juniori (artistică fete, băieți și aerobică) au efectuat un stagiu de pregătire comun, iar locul ales a fost complexul de la Cheile Grădiștei.

Printre cei 54 de sportivi s-a aflat și Ana Maria Bărbosu, campioana europeană la toate cele patru aparate, la individual compus, dar și cu echipa României, la competiția din Turcia.

Puștoaica are programul plin în fiecare zi: pe lângă cele două antrenamente, fizic și în sala de gimnastică, mai petrece 4-5 ore în fața laptopului, pentru că nu vrea să lipsească nici o zi de la școală, mai ales că este în clasa a opta.

” Profesorii sunt înțelegători, dar încearcă să ne ofere o bază solidă de cunoștințe, chiar dacă facem sport de performanță. Școala online nu este la fel ca cea normală, preferam să merg fizic la școală, dar oricum este, trebuie să fiu atentă la ore, să rețin tot, pentru că nu am așa mult timp după cursuri să aprofundez și trebuie să mă pregătesc cum trebuie pentru examenul de final de an” – Ana Maria Bărbosu, multiplă campioană europeană de juniori la gimnastică.

Gimnasta nu rămâne în urmă niciodată cu temele, chiar dacă este în cantonament.

”Seara, după cină, îmi iau caietele și fac temele, înainte de stingere. școala și temele sunt un fel de relaxare fizică și doar un fel de încordare mentală. Materia mea preferată e fizica, nu mi se pare grea, îmi place foarte mult. Sunt anumite noțiuni care mă ajută și în sală, cum ar fi unghiurile de la geometrie” – Ana Maria Bărbosu, multiplă campioană europeană de juniori la gimnastică.

Sursa: sportghid.ro

#Campioană mondială #Eforturi #Ana Maria BărbosuShare with: