STIRI

SOCIAL

Ce reprezintă striațiile albe de pe carnea de pui. Acestea afectează calitatea cărnii

22/07/2021 - 17:00

Ce reprezintă striațiile albe de pe carnea de pui. Un studiu realizat de oamenii de ştiinţă americani ne atrage atenţia asupra unui detaliu pe care, cu siguranţă, toţi l-am scăpat din vedere, în ceea ce priveşte pieptul de pui.


Ce reprezintă striațiile albe de pe carnea de puiAlte Articole


Luiza Melencu, găsită moartă


Cum arată un cățel vorbitor. Stăpâna le-a dovedit internauților ...Oana Roman nuntă mare cu Marius Elisei, de ziua lui: „Va fi ...


Cu siguranță ai observat pe suprafața cărnii de pui nişte striaţii albe, despre care specialiştii spun că reprezintă un efect secundar al metodelor moderne de creștere a puilor, dar şi o urmare a supraalimentării păsărilor într-un timp scurt. Puii supraalimentaţi sfârşesc prin a avea şi de trei ori mai multă grăsime decât ar trebui în mod obişnuit. Acest aspect poate fi observat în fâşiile de ţesut alb care se află în carne.


Oamenii de ştiinţă atrag atenţia asupra faptului că aceste striaţii afectează calitatea cărnii, gustul și valoarea nutritivă.


Citeste si Cum fierbi fasolea rapid. Greşeala pe care gospodinele o fac frecvent atunci când gătesc fasole


„Deşi cauzele specifice ale tulburărilor musculare precum striaţiile albe sunt încă în curs de cercetare, marea majoritate a studiilor efectuate până în prezent au stabilit o corelaţie între creşterea accelerată şi greutatea mare a păsărilor, creşterea producţiei de carne de pui şi îmbolnăvirea de miopatie a puilor de carne”, arată raportul Compassion in Word Farming (CIWF).


Specialiștii atrag atenţia asupra faptului că aceste dungi albe cresc conținutul de grăsime cu 224%, în timp ce contribuie la scăderea conţinutului de proteine. În consecință, cu cât sunt mai multe striații pe pieptul de pui, cu atât calitatea lui este mai slabă.


Greutatea puilor a crescut, de-a lungul anilor, din pricina supraalimentării cu concentrate


Un alt aspect interesant din raportul experților arată diferența majoră în ceea ce privește greutatea puilor de carne, de-a lungul anilor. De exemplu, în 2015, un pui cântărea, în medie, 2.83 kilograme la 47 de zile. În 1950, greutatea puilor de carne era de 1,4 kilograme la 70 de zile. O diferență uriaşă, care nu poate fi pusă decât pe seama supraalimentării păsărilor cu tot felul de concentrate.


Aşadar, recomandarea specialiştilor este aceea de a cumpăra carne, pe cât posibil, din surse ecologice.


Citeste si Greşeala majoră pe care o faci atunci când fierbi carnea de pui pentru supe sau ciorbe. Trucuri simple pentru frăgezirea cărnii


Citește și...


Ce s-a descoperit ACUM in telefonul Luizei! Veste de ultima ora de la Caracal. Gheorghe Dinca, chemat sa dea explicatii! Adevarul dur s-a aflat despre Luiza Melencu


Nu mai puneti leustean la ciorba! Este cea mai frecventa greseala! Medicii trag un semnal de alarma
Sursa: RomaniaTV
Share with:

CITESTE MAI MULT

ARHIVA

2021 Jul