STIRI

SANATATE

Cea mai mare tranşă de vaccin AstraZeneca ajunge în România

03/05/2021 - 12:00

Aceasta este cea mai mare tranșă de vaccin AstraZeneca (Vaxzevria) care soseşte în ţară, a anunţat luni Comitetul Naţional de Coordonare a Vaccinării.


„România va primi cea mai însemnată tranşă de vaccin de la compania AstraZeneca, care constă în 643.200 doze de vaccin. Acestea vor ajunge mâine la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.Alte ArticoleVaccinul anti-COVID Johnson&Johnson poate fi făcut la medicul ...Bilanţ coronavirus 3 mai. Cel mai mic număr de cazuri noi COVID ...Studiu britanic: O singură doză de Pfizer nu protejează împotriva ...


Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră.  Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional.


Centrul Naţional de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman”, a anunţat CNCAV.


Citeşte şi: Noi cazuri de tromboză în Marea Britanie, după administrarea vaccinului AstraZeneca


Cea mai mare tranşă de vaccin AstraZeneca ajunge în România. Câte doze sunt deja în ţară


Până în prezent, ţara noastră a recepţionat 1.558.000 doze de vaccin produse de compania farmaceutică AstraZeneca, iar începând cu data de 15 februarie, 591.881 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.


În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.


În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, săptămânal, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei.


Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat 682 de cazuri noi COVID-19 în ultimele 24 de ore în România. Este cel mai mic număr de cazuri de infectare din ultimele 10 luni. Totuşi, la ATI sunt peste 1.200 de pacienţi cu COVID-19, iar aproape 100 de persoane infectate cu SARS-COV 2 au murit.


Până astăzi, 3 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.058.337 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 997.749 de pacienți au fost declarați vindecați.


Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 3 mai. Cel mai mic număr de cazuri noi COVID din ultimele 10 luni

Sursa: RomaniaTV
Share with:

CITESTE MAI MULT

ARHIVA

2021 May