STIRI

LIFESTYLE

Cele 5 motive pentru care Bucureștiul a fost ales să găzduiască noul Centru European pentru Securitate Cibernetică

12/12/2020 - 09:49

Bucureștiul a câștigat cursa pentru a găzdui noul Centru European pentru Securitate Cibernetică, demers catalogat drept „succes diplomatic excepțional”, de către președintele Klaus Iohannis. Acest centru va fi prima agenție europeană de pe teritoriul țării noastre, scrie digi24.

Publicația Politico enumeră cele 5 motive care au stat la baza acestei decizii.

1. România are abilitățile necesare

România și-a construit o reputație pentru securitatea cibernetică prin consolidarea capacităților sale naționale. Are un scor bun în clasamentul competențelor digitale și al educației și ocupă locul trei în statisticile UE privind femeile angajate în tehnologie.

2. Nu este Bruxelles

Bucureștiul a învins miercuri capitala Belgiei, Bruxelles, cu doar trei voturi în turul al doilea. Aceasta a fost o altă demonstrație a faptului că guvernele din întreaga Europă se simt încă îngrijorate atunci când vine vorba de împărtășirea puterii pe probleme de securitate națională, adesea strâns legate de securitatea cibernetică.

3. Nu are nicio agenție europeană

Până în prezent, România nu a reușit să câștige găzduirea altor organizații ale UE.

UE nu are o capitală, are 27 de capitale și ar trebui să apropiem UE de cetățeni oriunde s-ar afla, a spus diplomatul român.

În 2017 - la 10 ani de la aderarea la UE - România a făcut parte din orașele care licitau să găzduiască una dintre cele două agenții UE care au părăsit Marea Britanie din cauza Brexitului. Au fost alese însă Amsterdamul și Parisul pentru a găzdui Agenția Europeană a Medicamentului și Autoritatea Bancară Europeană.

4. Rețelele sale sunt sigure

Comisarul european pentru piețele interne, Thierry Breton, le-a spus în iunie miniștrilor telecomunicațiilor din țările membre că este „esențial” ca centrul să se bazeze pe rețele securizate, mai ales când vine vorba de operatorii de telecomunicații”, în încercarea de a convinge statele UE să grăbească punerea în aplicare a măsurilor de securitate 5G propuse de UE.

România a spus că îndeplinește această condiție. Este una dintre puținele țări care au continuat să elaboreze politici noi și mai stricte pentru operatorii de telecomunicații.

5. Traiul este ieftin

Bucureștiul nu are clădiri care îți iau ochii, ca alte orașe europene care au concurat pentru găzduirea acestei agenții, dar traiul este ieftin și munca este ușoară, ceea ce i-a mulțumit pe diplomații care au făcut alegerea.

Guvernul de la București a oferit trei locații potențiale -o vilă neoclasică renovată, un bloc modern de birouri și un bloc interbelic cu opt etaje.

Sursa: DIGI24

#București #Centru European pentru Securitate Cibernetică #Klaus Iohannis #UE #internet rapidShare with: