STIRI

SANATATE

Certificatul digital pentru Covid-19 va fi operaţional în România de la 1 iulie

10/06/2021 - 12:00

Certificatul digital pentru Covid-19.  Miercuri, Parlamentul European a aprobat oficial documentul menit să faciliteze călătoriile în interiorul Uniunii Europene.


„Certificatul digital european pentru COVID va apărea la 1 iulie şi are rolul de a facilita călătoriile între statele membre la nivel european. Chiar astăzi a avut loc o şedinţă cu toate instituţiile implicate pentru a finaliza toate detaliile necesare. Statul român va face acest lucru. Alte ArticolePandemia s-ar putea reintensifica în Europa din cauza nivelului ...BILANŢ CORONAVIRUS 10 iunie 2021. Aproape 1500 de cazuri cu ...Varianta indiană, cu 60% mai transmisibilă decât cea britanică. ...


Va fi un website prin care acest certificat va putea fi descărcat pentru cele trei situaţii (vaccinat, testat sau vindecat – n.r.) începând cu data de 1 iulie. Nu există în momentul de faţă în România posibilitatea folosirii acestui certificat. Oficial, în România, acest certificat digital european pentru COVID-19 va deveni operaţional la 1 iulie. O să fie un QR code, o să-l avem şi pe telefon şi se vor evita cozile la graniţă„, a afirmat Baciu la Senat.


Citeşte şi: Şapte ţări din UE au lansat portalul de verificare pentru certificatul digital privind Covid


Certificatul digital pentru Covid-19


Parlamentul European a aprobat, miercuri, definitiv certificatul digital al UE privind COVID-19, pentru a facilita călătoriile în interiorul Uniunii Europene. Documentul se va aplica de la 1 iulie 2021 pentru o perioadă de 12 luni. Deţinerea certificatului nu va fi o condiţie prealabilă pentru a putea beneficia de libertatea de circulaţie, au transmis reprezentanții legislativului european.


Potrivit unui comunicat al Parlamentului European, certificatul va fi emis gratuit de autorităţile naţionale şi va fi disponibil în format digital sau pe suport de hârtie şi va include şi un cod QR. Documentul va dovedi că deţinătorul a fost vaccinat, s-a vindecat în urma infectării sau a obţinut recent un rezultat negativ la testul COVID-19. În practică, va fi vorba de trei certificate distincte. Se introduce un cadru comun la nivelul Uniunii pentru a asigura interoperabilitatea certificatelor şi capacitatea de a le verifica în întreaga Uniune Europeană, notează Digi 24.


Certificatul va putea fi descărcat de 3 categorii de persoane:


-persoane care s-au vaccinat împotriva COVID-19


-persoane care au trecut prin boală – prezența unui test PCR pozitiv nu foarte îndepărtat


-absența infectării în acest moment dată de un test PCR negativ


Citește și...


Cutremur in cazul Caracal! Ce s-a aflat azi! Nimeni nu a stiut nimic…. Pana acum


Suntem într-un pericol real să devenim o ladă de gunoi nu numai a Europei. România este un El Dorado pentru deşeuri – procuror
Sursa: RomaniaTV
Share with:

CITESTE MAI MULT

ARHIVA

2021 Jun