STIRI

JUSTITIE

Costel Alexe, după ce a pus sub control judiciar, îl sfidează pe Iohannis: „Voi continua la CJ Iaşi”

28/04/2021 - 08:00

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a anunţat miercuri că a fost pus sub control judiciar şi a decis să se autosuspende de la conducerea PNL Iaşi, dar îşi va continua activitatea la CJ.


„Ieri, 27 aprilie, am fost invitat la DNA pentru a mi se aduce la cunoştinţă că, în dosarul care mă vizează, am primit calitatea de inculpat, iar procurorii au dispus impunerea controlului judiciar”, a declarat Alexe, conform unui comunicat de presă.Alte ArticoleProcesul lui Sorin Oprescu, la final. Un complet suplimentat ...Primarul Mihai Chirica, inculpat de DIICOT într-un dosar la ...Liviu Dragnea rămâne în închisoare. Instanţa i-a respins ...


Costel Alexe respinge acuzaţiile din scandalul Romsilva. „Este o regie autonomă cu reguli clare privind angajările”


El susţine că este nevinovat şi îşi exprimă convingerea că va demonstra acest lucru în instanţă. „În acest moment, consider că este un gest de onoare să mă autosuspend din funcţia de preşedinte al PNL Iaşi”, a adăugat Costel Alexe.


Acesta a precizat, însă, că rămâne la conducerea Consiliului Judeţean. „Voi continua activitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean şi voi demonstra împreună cu echipa pe care am format-o că putem implementa programul de guvernare pe care l-au votat ieşenii şi că administraţia liberală este un exponent al schimbării în bine”, a afirmat Alexe.


Iohannis, despre Costel Alexe şi Mihai Chirica: Ar fi cazul să reacţioneze politic şi PNL


Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că „ar fi cazul” ca PNL să „reacţioneze politic” în ceea ce priveşte faptul că atât şeful CJ Iaşi, Costel Alexe, cât şi primarul Mihai Chirica sunt vizaţi de acuzaţii ale procurorilor. „(…) dacă nu o va face în următoarele zile, voi avea o discuţie pe această speţă”, a afirmat Iohannis. Întrebat dacă vocea sa mai contează în PNL, şeful statului a replicat: „Vom vedea”.


Klaus Iohannis a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă, despre criteriile de integritate anunţate în campanie, în contextul în care şeful CJ Iaşi, Costel Alexe, şi primarul din Iaşi, Mihai Chirica, ambii de la PNL, sunt cercetaţi.


„Ar fi cazul să reacţioneze politic şi PNL, dacă nu o va face în următoarele zile, voi avea o discuţie pe această speţă”, a replicat Iohannis Întrebat dacă vocea sa mai contează pentru PNL, în contextul în care şeful statului le-a cerut liberalilor să ia o decizie şi după apariţia acuzaţiilor la adresa lui Costel Alexe, Iohannis a răspuns: „Vom vedea”.


Fostul ministru al Mediului Costel Alexe este urmărit penal de Direcţia Naţională Anticorupţie pentru luare de mită şi instigare la delapidare.


Citeşte şi: O nouă demisie în Guvernul Cîțu! Premierul a acceptat-o imediat
Sursa: RomaniaTV
Share with:

CITESTE MAI MULT

ARHIVA

2021 May