STIRI

SANATATE

Creşă din Sectorul 2, închisă după depistarea unui focar COVID-19. Cursuri mutate în online la un liceu din Piteşti tot din cauza COVID-19

14/09/2021 - 13:00

O creşă din Bucureşti se închide după explozia cazurilor COVID-19. Este vorba despre Creşa Teiul Doamnei din Sectorul 2 al Capitalei, unde mai mulţi angajaţi au fost depistaţi cu COVID-19.


„Primul caz a fost confirmat în data de 03.09.2021 în rândul unui angajat de la grupă, luându-se măsurile recomandate de către Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București, respective suspendarea activității la grupă și izolarea/ carantinarea bolnavului/ contacților. De asemenea, s-a procedat la efectuarea activităților pentru dezinfecția și nebulizarea spațiilor din grupă, în conformitate cu normele legale aflate în vigoare.Alte Articole


Lavinia Pârva, prima reacție despre divorț: „Le ...


Cazare gratis în cămine pentru studenţii vaccinaţi împotriva ...Tudor Chirilă, primul atac la adresa lui Iohannis: „România ...


În data de 13.09.2021 au fost confirmați alți trei angajați, iar activitatea a fost suspendată”, a transmis reprezentanții Primăriei Sector 2.


Părinţii copiilor care frecventează Creşa Teiul Doamnei din Bucureşti a fost informaţi cu privire la suspendarea activităţii şi s-a procedat la efectuarea activităţilor pentru dezinfecţia şi nebulizarea spaţiilor din grupe, a spaţiilor de acces şi a celor comune utilizate de personal şi de beneficiari, în conformitate cu normele legale în vigoare.


Creşa Teiul Doamnei are o capacitate de 80 de locuri. Până în prezent, nu a fost anunţat niciun caz de îmbolnăvire în rândul copiilor care merg la această creşă.


Citeşte şi: Bebeluş de doar 13 zile, infectat cu COVID-19, internat la ATI. Numărul minorilor infectaţi a crescut alarmant


Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat marţi aproape 4000 de cazuri noi de infectare cu virusul SARS-COV 2. În Bucureşti sunt 459 noi infectări cu coronavirus, iar incidenţa a ajuns la 1.68 cazuri la mia de locuitori.


În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 5.622. Dintre acestea, 675 sunt internate la ATI.


Din totalul pacienților internați, 155 sunt minori, 145 fiind internați în secții și 10 la ATI.


Citeşte şi: Incidenţa COVID-19 a explodat în mai multe judeţe. Cluj-Napoca a depăşit rata de infectare COVID-19 de 2/1.000. Tot mai multe judeţe se pregătesc de scenariul galben


 


Cursuri mutate în online la Colegiul Brătianu din Pitești după ce un elev a fost confirmat cu COVID


Cursurile față în față au fost suspedante marţi la Colegiul Național I. C. Brătianu din Pitești după ce un elev de clasa a XII-a a fost confirmat cu COVID-19. 23 de elevi sunt contacți direcți stabiliți de DSP, iar în următoarele două săptămâni vor rămâne acasă.


Cazul a fost depistat după ce elevul s-a simţit rău, iar testul a arătat că este infectat cu SARS-CoV-2.


Astfel, că la doar o zi de la deschiderea anului şcolar 2021 – 2022, clasa în care învaţă elevul respectiv îşi mută cursurile în online. Dintre colegii elevului despistat cu COVID-19 doar şapte au fost vaccinaţi anti-COVID.


Potrivit ordinului comun al ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii, la apariția unui caz pozitiv în școli, elevii vaccinați sau care au trecut prin boală și fac dovada pot continua să învețe față în față. Ceilalți trec pe învățământ online timp de 14 zile, cu posibilitatea testării în ziua a opta. Testarea în ziua a opta se face în școli de personal medical sau prin mobilizarea echipelor DSP.


Citește și...


BOMBĂ! Ștefan Bănică DIVORȚEAZĂ? Cine este tânăra care i-a luat mințile? Se afișează peste tot cu ea


Petrică Cercel se află în stare gravă la spital. Medicii sunt rezervați în privința șanselor de supraviețuire
Sursa: RomaniaTV
Share with: