STIRI

SOCIAL

Cum recunoşti roşiile cu chimicale. Fă testul codiţei şi verifică cercul alb

24/07/2021 - 18:00

Cum recunoşti roşiile cu chimicale. Salata de roşii este, pentru mulţi dintre noi, unul dintre felurile de mâncare de bază mai ales atunci când temperaturile sunt ridicate. Parcă nimic nu are gust mai bun, vara, decât o salată de roşii zemoasă, care poate fi completată cu o bucată de telemea naturală şi cu o bucată de pâine albă şi pufoasă.


Dar pentru ca gustul acestui minunat fel de mâncare să fie cu adevărat desăvârşit, este necesar ca atât roşiile, cât şi brânza să fie naturale, fără chimicale, fără aditivi.Alte Articole


Luiza Melencu, găsită moartă


Horoscop 25 iulie 2021. Poziția planetelor arată că o zodie ...Simona Halep s-a căsătorit, noi imagini. Cine a lipsit de la ...


Pieţele sunt pline de roşii din import, fără gust şi tratate chimic. Pentru a te asigura că roşiile pe care vrei să le cumperi nu sunt tratate cu tot felul de substanţe chimice care să le confere rezistenţă în timp, trebuie să fii atent la cercul alb şi la codiţă.


Cum recunoşti roşiile cu chimicale


„Roşia românească netratată este coaptă bine în mijloc. Este primul semn că a fost lăsată se coacă natural. Roşiile care sunt stropite prea mult, aduse de obicei din import, pot fi uşor recunoscute de oricine„, a dezvăluit producătorul pentru Adevărul


Citeste si Cum să alegi fructe şi legume fără pesticide în exces. Recomandările specialiştilor DSVSA


Specialistul atrage atenţia asupra faptului că roşiile din import, a căror coacere este grăbită, au aceeaşi formă, culoare şi consistenţă. Totuşi, pe lângă producătorii străini, există şi producători români care folosesc pesticidele şi alte substanţe pentru creştere. Gustul roşiei este, astfel, compromis.


Testul codiţei ne ajută să ne dăm seama dacă roşiile au fost tratate cu chimicale


Ştefan Ţuţuianu explică, de asemenea, cum se face testul codiţei care ne ajută să ne dăm seama dacă roşiile au fost sau nu tratate chimic.


„În mod natural, o roşie rezista cel mult 10 zile, însă după o serie de tratamente ţine şi 6 luni. Se folosesc foarte mulţi fertilizanţi, hormoni de creştere. Se folosesc hormoni la legare, se folosesc hormoni de coacere. Fructele, deşi nu ajung la maturitate fiziologică, ele pot coace.


Arată impecabil, dar, în interior, procesele fiziologice se dezvoltă în continuare. Pentru a recunoaşte o roşie sănătoasă mai întâi trebuie să facem testul codiţei. Aceasta nu trebuie să fie uscată. Dacă este lemnoasă, înseamnă că roşia a fost grăbită să se dezvolte. Dacă în pulpă are un cerc alb este semnul că a fost tratată cu diverse substanţe„, a explicat producătorul.


Citeste si Mihaela Bilic atrage atenţia. Acestea sunt de fapt exerciţiile care topesc depozitele de grăsime: „Nu mersul la sală ajută!”


 


Citește și...


Fulgy, mesaj șocant de adio! „Îmi pare rău că m-am născut…” S-a întâmplat în urmă cu puțin timp!


Nu mai puneti leustean la ciorba! Este cea mai frecventa greseala! Medicii trag un semnal de alarma
Sursa: RomaniaTV
Share with:

CITESTE MAI MULT

ARHIVA

2021 Sep