STIRI

CORONAVIRUS

Cursa vaccinurilor. SUA primește 200 de milioane de doze Pfizer cu două luni mai devreme. Europa, nemulțumită de reducerea livrărilor

27/01/2021 - 08:36

Pfizer va putea furniza SUA dozele de vaccin contractate mult mai repede decât se anticipase anterior, a declarat marți  Albert Bourla, CEO-ul Pfizer, scrie digi24. Acesta a precizat că vor putea fi livrate mai multe doze de vaccin, după ce autoritățile din SUA au aprobat folosirea a șase doze dintr-un flacon, în loc de cinci, scriu Forbes și Business Insider. Între timp, Europa se confruntă cu o reducere a livrărilor, care a dus la tensiuni între Pfizer/BioNTech și țările membre.

Pfizer va putea furniza SUA cele 200 de milioane de doze contractate- suficient pentru a imuniza 100 de milioane de oameni - cu două luni mai devreme decât se aștepta anterior, a declarat Bourla la un forum organizat de Bloomberg.

CEO-ul Pfizer a anunțat că compania, împreună cu partenerul BioNTech, vor putea livra acum 120 de milioane de doze în primul trimestru, cu 20 de milioane mai mult decât era de așteptat. 

O modificare a etichetei vaccinului, care a fost aprobată de autoritățile din SUA și de autoritatea de reglementare a medicamentelor din Europa, permite companiei să își mărească cantitatea de vaccin cu 20%. Există totuși îngrijorări în legătură cu achiziția seringilor speciale care pot extrage a șasea doză.

Sursa: Digi24

#SUA #vaccin #Pfizer #EuropaShare with: