STIRI

JUSTITIE

Curtea Constituţională, aşteptată să se pronunţe cu privire la instituirea stării de alertă

08/06/2021 - 04:00

Curtea Constituţională este aşteptată să se pronunţe, marţi, cu privire la dosarul nr.2357D/2020 – Excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor Legii nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.


De asemenea, magistraţii urmează să se pronunţe şi cu privire la Dosarul nr.764D/2021 – Excepţia de neconst. a disp. Legii nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, inclusiv modificările şi completările aduse prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.192/2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, precum şi pentru modificarea lit.a) a art.7 din Legea nr.81/2008 privind reglementarea activităţii de telemuncă, art.1 alin.(3) din Legea nr.61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii.Alte ArticoleSoţia şi fiica afaceristului asasinat la Arad, audiate de poliţişti. ...Elena Udrea revine în instanţă. Curtea de Apel reia audierile ...Amanta milionarului asasinat la Arad, surprinsă de camerele ...


Florin Cîţu: „Starea de alertă se prelungeşte şi vor exista unele modificări”. Premierul vrea să scoată miniştrii în stradă pentru a vorbi cu cetăţenii


Cele două cauze s-au aflat pe masa judecătorilor constituţionali în 20 mai, aceştia amânând pronunţarea.


Tot marţi, este aşteptată pronunţarea pe ”excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 88 ind.1 – 9 din legea 304/2004 privind organizarea judiciară, precum şi a ordonanţei de urgenţă 90/2018 privind unele măsuri pentru operaţionalizarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie”.


Starea de alertă, prelungită. Revin DECLARAŢIILE pe propria răspundere şi amenzile. DESCARCĂ noul model


Co-preşedintele AUR George Simion a declarat că este neconstituţională instituirea stării de alertă în baza Legii 55/2020. El şi-a exprimat convingerea că şi judecătorii CCR vor constata acelaşi lucru, deoarece situaţia sanitară nu ar mai impune această măsură.


”Credem că starea de alertă bazată pe Legea 55 este neconstituţională. Măsurile de relaxare aşa-spuse, din ultima perioadă, vin şi în urma acestui proces la CCR. S-au comis multe abuzuri, încălcarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale românilor. Această stare de alertă nu a ajuns niciodată să fie votată în Parlamentul României şi fără control parlamentar nu a existat procedura de confirmare a stării de urgenţă. De aceea, mâine, la CCR, se va face dreptate”, a declarat recent George Simion.


Liderul deputaţilor AUR a mai afirmat că starea de alertă este în vigoare ”doar pentru a satisface anumite grupuri de interese din domeniul achiziţiilor medicale”.


George Simion: „Starea de alertă este ilegală. Sperăm că o să cadă în urma şedinţei CCR”


Citește și...


Mărci private vs brand: Care sunt categoriile cu cele mai semnificative diferențe de preț
Sursa: RomaniaTV
Share with:

CITESTE MAI MULT

ARHIVA

2021 Jun