STIRI

POLITICA

Dan Barna: „Numirea Vioricăi Dăncilă la BNR a fost făcută la mișto. Viața bate filmul, am crezut că este ştire de la Times New Roman!”

18/05/2021 - 21:00

Vicepremierul Dan Barna a spus, marți seara, la B1 TV, că numirea fostului premier Viorica Dancilă pe postul de consilier la BNR este făcută la „mișto și la dispreț”.


„Cred că declarațiile de azi ale domnului Vasilescu, pe care îl apreciez, au fost printre cele mai grele din cariera sa. Numirea doamnei Dăncilă semnalizează finalul unei epoci de a se face asemenea numiri în România și, pe de altă parte, simte nevoia disperată de a se face reforme pentru ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple.Alte ArticoleCe spune judecătorul despre condamnarea lui Marian Vanghelie, ...Gabriela Firea, revoltată de situaţia de la Spitalul Foişor: ...Viorica Dăncilă, criticată de AUR pentru funcţia de la BNR: ...


Această numire este la mișto și la dispreț. Când am văzut știrea, am crezut că este de la Times New Roman. Viața Bate filmul!”, a spus Dan Barna.


El a adăugat că, atunci când a văzut pentru prima dată ştirea privind numirea Vioricăi Dăncilă la BNR, a crezut că este una articol de satiră, el adăugând, în acest context, că „viaţa bate filmul”, potrivit B1.


Viorica Dăncilă, fost premier şi fost candidat al PSD la prezidenţiale în 2019, a fost numită consultant la BNR. Informaţiile iniţiale indicau că aceasta ar fi fost angajată pe postul de consilier al guvernatorului Băncii Naţionale.


Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, a explicat marţi, referindu-se la faptul că Viorica Dăncilă va lucra la Biroul Economie Verde la Banca Naţională, că un criteriu de selecţie a fost faptul că atât ea, cât şi Ioan Mircea Paşcu sunt foşti europarlamentari şi este nevoie de „oameni care deschid uşi în Europa”. El a adăugat că au fost criterii de selecţie care au ţinut de activitatea de lobby din trecut a fostului premier.


Ludovic Orban, ironie fină după numirea Vioricăi Dăncilă în funcţia de consilier la BNR: „O recomandă vocea și talentul”!


„Înainte de a fi prim-ministru, a fost europarlamentar multă vreme. A fost funcţionar european. Cunoaşte toate căile din Uniunea Europeană. Acolo cunoaşte oameni mai ales din zona verde, ecologişti, oameni cu care a stat la masă, cu care a băut cafea, cu care a schimbat vorbe. La Banca Naţională, pentru aceste cinci birouri se caută oameni care au uşi deschise la Parlamentul European. Ăsta este lucrul cel mai important. Fără uşi deschise nu facem nimic pentru ţara asta”, a declarat Adrian Vasilescu, marţi la Digi 24.


Acesta s-a referit şi la unele momente când cei pe care îi angajează acum atacau Banca Naţională de pe poziţii politice.


„Instituţia asta nu are o memorie afectivă. Instituţia asta are o memorie instituţională. Instituţia asta în momentul de faţă are nevoie de oameni care să deschidă uşi. Că au fost simpatici cu noi sau n-au fost, că au criticat Banca Naţională sau n-au criticat-o, astea sunt lucruri fără nicio importanţă. Important este la această oră ce uşi poţi să deschizi în Europa”, a mai explicat Vasilescu.


Viorica Dăncilă, criticată de AUR pentru funcţia de la BNR: „Sistemul o recompensează”


Citește și...


Câți bani îi dă Andreea Marin femeii care îi gătește și îi face curățenie în casă! Chiar la o așa sumă nu se aștepta nimeni


Energia electrică pentru populație se scumpește de la 1 iulie, prețurile de serviciu universal cresc cu până la 7,5%. Situația pe fiecare zonă din țară
Sursa: RomaniaTV
Share with:

CITESTE MAI MULT

ARHIVA

2021 Jun