STIRI

POLITICA

Dan Barna, primele explicaţii despre noile criterii de carantinare. „Este un ordin firesc. Modificările de acum stabilesc indicatori foarte clari”

13/04/2021 - 21:00

Dan Barna a explicat că ordinul publicat marţi de Ministerul Sănătăţii ce prevede noile criterii de carantinare include o serie de criterii obiective.


„Este un ordin firesc, fără îndoială, pentru că reglementarea anterioară, ordinul anterior care stabilea criteriile în funcţie de care într-o localitate sau alta se iau măsurile acestea de restricţie, ordinul respectiv avea câţiva indicatori foarte vagi: calitatea îngrijirii medicale, rezilienţa pacienţilor. Erau total aleatorii acele criterii, fapt care a făcut posibilă situaţia de la Timişoara.Alte ArticoleTraian Băsescu, necruţător cu Vlad Voiculescu. „Este ...Anunţ de ULTIMĂ ORĂ despre carantinarea Bucureştiului după ...Dan Barna, anunţ de ULTIMĂ ORĂ despre demisia lui Vlad Voiculescu. ...


Ştiţi ce s-a întâmplat la Timişoara: că e carantină, dar de fapt nu e carantină, că sunt cifrele mai mari, dar hai să zicem că sunt mai mici. Şi s-a creat acolo o întreagă emoţie, cu un ‘fight’ (luptă, n.r.) public. (…) Modificările de acum stabilesc indicatori foarte clari legaţi de numărul de testări, numărul de cazuri de la ATI, numărul de decese, încurajează testarea”, a precizat liderul USR la TVR 1, conform Agerpres.


Citeşte şi: Nelu Tătaru, despre obligativitatea vaccinării copiilor: „Părinţii ar putea fi decăzuţi din drepturi”


Mai mult, Barna a explicat că ordinul privind carantinarea este unul „tehnic”.


„Prin acest ordin va fi foarte simplu, pe criterii obiective, cantitative să îţi dai seama dacă o localitate sau alta este în risc de a se lua o măsură de restricţie sau alta. E un ordin tehnic, necesar”, a spus vicepremierul.


Citeşte şi: Anunţ de ULTIMĂ ORĂ despre carantinarea Bucureştiului după noi criterii. Prefectul Capitalei nu a ştiut de ordin: „Am aflat din Monitorul Oficial”


Ce prevăd noile criterii de carantinare


Marţi în Monitorul Oficial a fost publicat un ordin pentru modificarea şi completarea Ordinului ministrului sănătăţii nr. 1.309/2020 privind modalitatea de aplicare a măsurilor de prevenire şi limitare a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2.


Astfel, carantina zonală poate fi instituită pentru municipiile/zonele metropolitane cu peste 100.000 de locuitori care întrunesc minimum 60 de puncte. Aceste puncte se acordă în funcţie de o serie de indicatori precum: numărul de teste efectuate în ultimele 7 zile, rata de pozitivitate în ultimele 14 zile, rata de incidenţă cumulată în 14 zile, trendul incidenţei cumulate pentru ultimele 14 zile, numărul de cazuri din focare/nr. total cazuri din UAT, grad de ocupare a paturilor ATI în judeţ, grad de ocupare a paturilor destinate pacienţilor cu COVID-19 în judeţ.


Citeşte şi: Noi criterii de carantinare a localităţilor. Condiţiile luate în calcul de autorităţi. Anunţul făcut de Ministerul Sănătăţii

Sursa: RomaniaTV
Share with:

CITESTE MAI MULT

ARHIVA

2021 May