STIRI

POLITICA

Dan Barna pune tunurile pe Florin Cîţu: „O să constate că propriile inacţiuni au generat situaţia de azi”

21/09/2021 - 21:00

Dan Barna aminteşte că USR-PLUS a atras de multe ori atenţia asupra faptului că nu premierul Cîţu trebuia să coordoneze campania de vaccinare, ci ministrul Sănătăţii, aşa cum se întâmplă în toate ţările UE, dar avertismentele au fost ignorate.


„Declarațiile lui Cîțu par din ciclul dă românului mintea cea de pe urmă. Vedem acum că exact ce am anunțat noi la USR-PLUS se întâmplă. Ioana Mihălă îi spunea și ignora.Alte Articole


Carla’s Dreams, prins FĂRĂ mască. Cine este, de fapt, artistul ...


ALEGERI PNL, proba de muzică. Ludovic Orban: „Ca şi Florin, ...Cristian Preda nu exclude suspendarea şi demiterea preşedintelui ...


Am sentimentul de Tăriceanu, care nega criza economică. Valul patru… Nu!


În toate țările normale și cu premieri responsabili aceste campanii de vaccinare erau coordonate de ministerul sănătății. La noi nu și vedem rezultatele.


Citeşte şi: ALEGERI PNL 2021 Ultimele calcule înainte de Congresul de sâmbătă: pe câte voturi se bazează Cîţu şi Orban


Dan Barna: „Am spus că e nevoie de măsuri suplimentare. Responsabilitatea noastră a fost constantă”


Ioana Mihăilă a cerut constant resurse. Florin Cîțu o să constate că propriile sale inacțiuni au generat situația de azi.


Foarte multă media a ignorat atunci când am atras atenția noi. Le-am spus și în spațiul public. Și premierul spunea: să nu discutăm că nu e despre noi. E dureros să spunem că am avut dreptate. Responsabilitatea noastră a fost constantă.


Am spus că e nevoie de măsuri suplimentare. Acum vedem cu toții că s-au întâmplat”, a spus Dan Barna, la Digi24.


Citeşte şi: Vlad Voiculescu reacţionează după ce DNA a anunţat că anchetează achiziţia vaccinurilor: „Românii trebuie să știe cum a decis Guvernul să le administreze banii în pandemie”


Dan Vîlceanu: Începând de sâmbătă, Florin Cîţu va fi preşedintele partidului . Mi s-ar părea foarte complicat, pentru cei de la USR PLUS, să vină după ce un om a fost validat de tot partidul să spună «Eu vreau pe altcineva de la PNL»


Ministrul Finanţelor, Dan Vîlceanu, se arată convins că Florin Cîţu va fi, începând de sâmbătă, preşedinte al PNL. El spune că speră ca USR PLUS ”să îşi regăsească înţelepciunea” şi să revină în alianţă alături de PNL cu Florin Cîţu premier. În caz contrar, Vîlceanu nu exclude ideea unui guvern cu susţinere minoritară în Parlament.”Eu nu am niciun dubiu că Florin Cîţu va fi preşedinte, absolut niciun dubiu. Şi ştiţi de ce? Pentru că eu am trecut prin multe congrese până acuma şi am văzut multe, dar un congres mai clar decât ăsta, să ştiţi foarte rar se întâmplă”, a declarat Dan Vîlceanu, marţi seară, la Digi 24.


Vîlceanu, care este un apropiat al lui Cîţu, susţine că este ”zdrobitor” faptul că  40 de filiale judeţene sau de sector cu votat moţiunea propusă de premier şi peste 30 dintre acestea au votat exclusiv moţiunea acestuia.


El susţine că faptul că premierul ”şi-a asumat dezvoltarea ruralului din România”, atunci când a adoptat Programul Naţional de Investiţii ”Anghel Saligny”, cu ”riscul de a-şi pierde funcţia”.


Întrebat dacă în opinia sa viitoarea guvernare va fi una alături de USR PLUS sau una cu susţinere minoritară, Vîlceanu spune că ambele variante pot fi luate în calcul.


”Există ambele variante. Să fim realişti! După congresul USR PLUS (…) s-ar putea să fie o discuţie în interiorul USR PLUS şi să ajungă la concluzia că trebuie să participe la guvernare. România nu are altă variantă, în momentul ăsta, decât asta, sau un guvern minoritar, căci noi guvern cu PSD nu facem. Ştiţi cum e asta cu susţinerea? Noi vom merge în Parlament cu miniştrii pe portofoliile lăsate libere de USR. Ne-ar plăcea, într-un fel, să vină USR înapoi şi să nu avem toată această discuţie. Dacă nu va veni, atunci vom merge în Parlament, vom propune miniştri şi vom vedea ce se va întâmpla”, adaugă Vîlceanu.


El exclude posibilitatea demisiei lui Florin Cîţu pentru ca USR să revină în Guvern şi speră ca USR PLUS să îşi ”regăsească înţelepciunea”.


”Începând de sâmbătă, Florin Cîţu va fi preşedintele partidului şi mi s-ar părea foarte complicat, şi pentru cei care fac scenarii, dar mai ales pentru cei de la USR PLUS, să vină după ce un om a fost validat de tot partidul să spună «eu vreau pe altcineva de la PNL». Nu mai ai cum să faci chestia asta. Dacă faci chestia asta înseamnă că îşi convine mai tare să stau cu AUR în alianţă”, mai declară Dan Vîlceanu.


Citește și...


Încă puțin și scăpăm de pandemie! „E ultima strigare, dispare cu totul” Medicul Adrian Marinescu, vestea așteptată de toată lumea


O mamă din Iași și-a băgat fetița în mașina de spălat a filmat-o cum se "învârte"
Sursa: RomaniaTV
Share with:

CITESTE MAI MULT

ARHIVA

2021 Oct