STIRI

SOCIAL

De ce nu e bine să luăm medicamente cu suc de grepfrut. Mihaela Bilic avertizează că această combinaţie este periculoasă pentru sănătate

14/09/2021 - 11:00

De ce nu este bine să luăm medicamente cu suc de grepfrut. Mihaela Bilic avertizează că sucul de grefe nu face casă bună cu medicamentele şi îi sfătuieşte pe români să evite această combinaţie, care ar putea fi periculoasă pentru sănătate.


De ce nu este bine să luăm medicamente cu suc de grepfrut. Avertismentul Mihaelei BilicAlte Articole


Lavinia Pârva, prima reacție despre divorț: „Le ...


Ce salariu are Elena Lasconi ca primar: „Când lucram în ...Fetiţa cea mare a lui Chef Florin Dumitrescu, ghinion teribil. ...


Nitriţionistul spune că sucul de gref poate bloca transportul unor substanțe active din medicamente și să reducă în consecință eficacitatea acestora.


„Nu luați medicamente cu suc de grepfrut


Cu gust acru-amărui și culoare galbenă sau roz, gref-ul este fructul vedetă când vine vorba de slăbit. Nu există dovezi că sucul de gref ar topi grăsimea, însă ce știm sigur e că nu face casă bună cu medicamentele.


Pe lângă vitamine, antioxidanți, fibre și multă apă, el conține o substanță care blochează enzimele hepatice. În aceste condiții anumite medicamente nu mai sunt metabolizate optim și ajung în sânge într-o cantitate mare (efect de supradoză).


Tot sucul de gref poate bloca transportul unor substanțe active din medicamente și să reducă în consecință eficacitatea acestora. Interacțiunea variază de la o persoană la alta, poate apărea la consumul unui singur pahar de suc și poate persista timp de 2-3 zile.


Este bine să evitați asocierea sucului de gref cu tratamentul antihipertensiv, antihistaminic, antisecretor, anxiolitic, antidepresiv, antiaritmic, hipolipemiant”, avertizează Mihaela Bilic pe Instagram.


Nutriţionistul precizează că restul citricelor, cum ar fi portocala sau mandarina, nu au impact asupra eficacității medicamentelor.


Citeşte şi Alimentul iubit de români care ajută la slăbit şi scade colesterolul. Anunţul făcut de Mihaela Bilic: Absoarbe grăsimea ca un burete!


Mihaela Bilic, despre pâinea prăjită. Greşeala neştiută pe care o fac mulţi oameni: „Poate avea efect toxic”


Mihaela Bilic a vorbit despre pâinea prăjită, mai exact a explicat diferenţa faţă de pâinea proaspătă. Nutriţionistul spune că ambele variante au aceleaşi calorii, adică îngraşă la fel de mult, însă dacă optăm pentru cea prăjită, poate balona mai puţin.


„Pâine proaspătă sau prăjită? Îngrașă la fel, balonează diferit!


Când vine vorba de pâine trebuie să știm că toată îngrașă la fel, indiferent că este albă sau neagră, proaspătă sau prăjită, cu drojdie sau cu maia, simplă sau cu semințe.


Ce este diferit între sortimente? Aportul de fibre/tărâțe, care însă nu are impact pe conținutul caloric, ci doar ajută la digestie/tranzit intestinal. Unii ar spune că pâinea din făină integrală este mai bogată în vitamine din grupul B și minerale, însă ele nu pot fi absorbite din cauza fitaților prezenți în cereale.


Ce se întâmplă cu pâinea prin prăjire, în afară de faptul că se rumenește frumos și miroase delicios? Pierde apa, devine mai ușoară și se concentrează în nutrienți/calorii- de la aprox 240cal/100g, ajunge la 340cal prin prăjire. Dar noi nu mâncăm pâinea cu suta de grame, ci cu felia, iar o felie de pâine (proaspătă sau prăjită) are tot 80 calorii.


Care e avantajul pâinii prăjite? Faptul că e mai ușor de digerat, nu balonează. Explicația: microorganismele din drojdie/maia își încetează activitatea și nu mai fermentează amidonul. Același avantaj îl prezintă și pâinea veche de o zi, al cărei proces de dospire s-a încheiat.


P. S. Când prăjiți pâinea, evitați să o rumeniți prea tare – tot ce este ars conține acrilamidă, cu efect toxic”, a scris nutriționistul Mihaela Bilic pe pagina de Instagram.


Citeşte şi Apa minerală nu îngraşă. Mihaela Bilic spulberă mitul şi spune cât de benefică este pentru organism


 


Citește și...


BOMBĂ! Ștefan Bănică DIVORȚEAZĂ? Cine este tânăra care i-a luat mințile? Se afișează peste tot cu ea


Petrică Cercel se află în stare gravă la spital. Medicii sunt rezervați în privința șanselor de supraviețuire
Sursa: RomaniaTV
Share with: