STIRI

SOCIAL

DOLIU în lumea teatrului: S-a stins din viaţă un artist emerit al poporului. Condoleanţe trimise de Preşedinţie

06/04/2021 - 17:00

DOLIU în lumea teatrului. S-a stins din viață actorul de teatru și film, Boris Bechet. Avea 68 de ani. Anunțul a fost făcut astăzi de către consilierul prezidențial, Ala Nemerenco, pe Facebook, transmite Știri.md.


”Azi s-a mai stins încă un mare Om al neamului nostru – Boris Bechet. Actor de teatru și film, a înscris pagini de aur în istoria teatrului și cinematografiei naționale.Alte ArticoleMihai Bobonete a dezvăluit cel mai penibil moment prin care ...Doiniţa Oancea nu se dezbracă în faţa camerelor. Motivul ...De ce nu s-a căsătorit Mihai Trăistariu până la 41 de ani: ...


O asistentă de 38 de ani a murit în urma unei tromboze, la 14 zile după vaccinarea cu prima doză de AstraZeneca-Oxford


Condoleanțe soției Margareta Nazarchevici, feciorilor și celor care i-au fost aproape”, a scris Nemerenco.


Boris Bechet s-a născut în data de 7 februarie 1953, satul Vadu-Leca, raionul Telenești, R.S.S. Moldovenească. A studiat la Institutul de Arte din Chișinău în perioada anilor 1971-1975. În anii 1977-1985 a jucat pe scena Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Bălți, apoi a trecut la Chișinău la Teatrul poetic (azi Teatrul „Alexei Mateevici”).


DOLIU în lumea teatrului. Actor de mare forță dramatică, Boris Bechet a debutat la studioul „Moldova-film” în anul 1983. S-a manifestat în filmele lui: Vasile Pascaru, Nicolae Ghibu, Boris Conunov, Valeriu Gagiu unde a jucat roluri principale, dar și roluri secundare. Un personaj de forță rămâne a fi Strătan din filmul lui Valeriu Gagiu „Corbii prada n-o împart”.


A jucat în filmele precum: Găsește potcoava fericirii, Ștefan, 1983, Miorița, Ungurean, 1987, Cursa, părintele Vladimir, 1988, Troița, Nicanor, 1991. În anul 1991 devine artist emerit al poporului.


Rezultat autopsie: Nelu Ploieșteanu a murit de COVID-19. Artistul va fi înmormântat după protocolul SARS-CoV-2
Sursa: RomaniaTV
Share with: