STIRI

SOCIAL

Drob de miel pentru Paşte. Reţeta dobrogeană

01/05/2021 - 05:00

Drob de miel pentru Paşte. Ingrediente


organe de miel: ficat, rinichi, inima, plămâni, carne de miel, prapur,Alte ArticoleCOZONAC PUFOS de Paşte 2021 după sfaturile Sandei Marin. REŢETE ...Tort pentru Paşte. Reţeta cu care nu dai greşRemedii pentru durerea de burtă. Metode naturale care ameliorează ...


ceapa verde


usturoi


mărar


pătrunjel


piper


condimente pentru carne de miel


sare


4 oua crude


3 ouă fierte


Drob de miel pentru Paşte. Modul de preparare


Citeşte şi Miei de Paşte 2021. În ce condiţii se pot cumpăra şi sacrifica direct de la fermă


Primul pas pe care trebuie să-l facem este să spălăm bine toate organele de miel. După ce am spălat ficatul, rinichii, plămânii şi carnea, le punem pe toate la fiert. Între timp, tocam mărunt ceapa, usturoiul şi pătrunjelul şi pune la fiert ouăle.


După ce s-a fiert carnea, o scurgem de apă, o clătim bine şi o lăsăm să se răcească. Apoi, cu ajutorul maşinii de tocat, începem să tocăm rând pe rând toate organele de miel. După ce am tocat carnea, o amestecăm cu ceapa şi cu usturoiul. Condimentăm cu sare, piper şi alte condimente speciale pentru carnea de miel, adăugăm ouăle crude şi amestecăm bine.


Ungem tava cu ulei sau untură, aşezăm prapurul mielului în tavă, apoi adăugăm un strat de compoziție, aşezăm şi ouăle fierte, apoi adăugăm restul de compoziţie. Se înveleşte cu prapurul mielului, apoi se introduce în cuptor timp de 35-40 de minute.


Masă Paşte 2021. În ce condiţii stăm alături de familie. Precizări oficiale


Citeşte şi Reţetă cozonac de Paşte 2021. Reţetă de cozonac pufos de la Chef Scărlătescu


Valul trei al pandemiei pune sub semnul întrebării sărbătorile de Paște în familie. Valeriu Gheorghiță spune că vaccinarea este speranța unor sărbători liniștite.


„În primul rând este important profilul de risc medical al fiecărei persoane și anume dacă vorbim de o persoană în vârstă, o persoană cu boli cronice, cu boli care reduc imunitatea, care scad imunitatea. Chiar dacă sunt vaccinate, este foarte importantă respectarea măsurilor de prevenție chiar în adunările mici din familie. Altfel, dacă vorbim de persoane care nu au condiții la risc, dacă sunt vaccinate, putem ști că aceste adunări sunt mult mai sigure și aceste întâlniri în familie se desfășoară în condiții mult mai bune“, spune Valeriu Gheorghiță, coordonator campanie de vaccinare.


Premierul Florin Cîţu a afirmat, după o întâlnire cu reprezentanţii cultelor religioase că „soluţia spre care mergem este să adaptăm intervalul orar al restricţiilor de circulaţie, astfel încât credincioşii să poată participa fizic la Slujba de Înviere sau la sărbătorile proprii fiecărui cult religios, evident, cu condiţia respectării regulilor de siguranţă sanitară”.

Sursa: RomaniaTV
Share with:

CITESTE MAI MULT

ARHIVA

2021 May