STIRI

LIFESTYLE

Șeful ONU este „deosebit de îngrijorat” de puterea pe care o au companiile care dețin rețelele de socializare, dând exemplul interzicerii lui Donald Trump

29/01/2021 - 08:12

Şeful ONU, Antonio Guterres, s-a declarat joi „deosebit de îngrijorat” de puterea companiilor de social media şi s-a pronunţat pentru crearea unor mecanisme de reglementare a deciziilor precum interzicerea fostului preşedinte al Statelor Unite Donald Trump pe Twitter, scrie g4media. 

Potrivit directorului executiv al Twitter, Jack Dorsey, interzicerea lui Trump de a posta mesaje după violenţele de la Capitoliul din Washington din 6 ianuarie a fost „decizia corectă”, dar a adăugat că creează un precedent periculos.

Întrebat despre această măsură, secretarul general al ONU a sugerat că ar trebui să existe un „cadru de reglementare cu reguli care să permită ca acest lucru să se facă în conformitate cu legea”.

„Nu cred că putem trăi într-o lume unde prea multă putere este acordată unui număr redus de companii”, a declarat el reporterilor. „Şi trebuie să spun că sunt deosebit de îngrijorat de puterea pe care o au deja”, a adăugat el.

Sursa: G4Media

#Şeful ONU #Antonio Guterres #companii #rețelele de socializareShare with: