STIRI

EDUCATIE

Elevii nu sunt de acord cu vacanţa de o lună de Paşte: „Lipsa predării ar însemna şi mai multe lacune”

24/03/2021 - 16:00

Elevii nu sunt de acord cu vacanţa de o lună de Paşte. Propunerile ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, privind prelungirea vacanţei de primăvară şi decalarea examenului de Evaluare Naţionala au stârnit revoltă în rândul elevilor şi părinţilor.


Elevii nu sunt de acord cu vacanţa de o lună de PaşteAlte ArticoleNoi scenarii luate în calcul de ministrul Educaţiei. Ce se ...Iohannis susţine propunerea ministrului Educaţiei privind contopirea ...Simulare BAC 2021 – proba la alegere. Subiecte la Informatica, ...


„Mai mult ca niciodată este nevoie de o predare efectivă, în special pentru elevii claselor terminale, care la sfârșitul acestui an școlar vor susține probele de Evaluarea Națională, respectiv de Bacalaureat și că singura soluție care ne poate ajuta, acum în ultima parte a anului școlar este prezența fizic și luarea tuturor măsurilor necesare în vederea recuperării și acumulării materiei. În ciuda faptului că informațiile se asimilează mai greu în mediul online, lipsa predării totale pe o perioada de o luna ar însemna și mai multe lacune, lucru care va fi clar vizibil în rezultatele obținute la examenele naționale”, susțin elevii prin intermediul unui comunicat de presă.


Asociaţiile de elevi din România consideră că o lună de pauza este de neacceptat în situația de față și consideră măsura o bătaie de joc la adresa întregului sistem de educație. De asemenea, mutarea examenului Evaluarea Națională în iulie este o decizie proastă, susțin elevii.


„Menționăm că în luna iulie temperaturile pot ajunge până la 44 de grade Celsius, lucru ce va avea efecte negative asupra capacității de concentrare, infrastructura școlilor din România nefiind adaptată la organizarea examenelor în aceste condiții meteorologice”, explică elevii.


Asociaţiile de elvi sunt nemulțumite pentru că nu au fost consultate de guvernanți și că autoritățile au luat această decizie în mod netransparent.


Citeşte şi Sorin Cîmpeanu: Evaluarea Naţională se va derula în perioada 5-8 iulie


Noi scenarii luate în calcul de ministrul Educaţiei. Ce se întâmplă cu vacanţele şi Evaluarea Naţională 2021


Ministrul Educaţiei revine cu noi propuneri după ce a anunţat că vacanţa de primăvară va fi prelungită şi că va dura din 2 aprilie până în 4 mai. Sorin Cîmpeanu a revenit, miercuri, precizând că „dorim sa avansam și propuneri alternative (care sa păstreze vacanța de primăvara in perioada 2 apr- 4 mai) pentru că este o solicitare puternic sustinuta prin considerente epidemiologice de către MS”.


De asemenea, ministrul Educaţiei a spus că nu este exclus ca examenele naţionale să rămână la aceeaşi dată, dar să fie prelungită durata semestrului al II-lea.


„În același timp, dacă va fi considerată acceptabila de către partenerii de dialog, am putea lasă examenele naționale exact la datele planificate, prelungind sem II cu doar o săptămâna (de pe 18 iun pana pe 25 Iunie) și propunând recuperarea săptămânii “lipsa” din sem II in 5 zile de sâmbătă, spre exemplu”, a mai spus ministrul Educaţiei.


Sorin Cîmpeanu a mai spus că „orice alte propuneri mai bune decât cea/cele ale ME, vor fi luate in considerare in discuțiile de mâine, din CDS”. Şedinţa CDC va avea loc la ora 10.


 


 

Sursa: RomaniaTV
Share with:

CITESTE MAI MULT

ARHIVA

2021 Apr