STIRI

ECONOMIE

EXCLUSIV

TOP STIRI

Federaţia Industriei Hoteliere din România: Nu mai putem rata încă 4 ani în promovarea României și a destinațiilor sale.
 Nu mai vrem să vedem că România este ultima țară din Europa în atragerea de turiști străini.


02/10/2020 - 14:55

 

Federaţia Industriei Hoteliere din România a transmis vineri o scrisoare deschisă către proaspeții aleși locali, primari, președinți de Consilii Județene și consilieri.

Scrisoarea adresată “în numele industriei ospitalității din Romania, o industrie puternic afectată de pandemie și din păcate o industrie neglijată în ultimii 30 de ani de către toate autoritățile din România”, vine pentru a aminti autorităților nevoia punerii turismului în rândul priorităților naționale.

Semnatarul scrisorii, Călin ILE, Președintele FIHR, consideră că numai de aleșii locli depinde să aibă o strategie proprie pentru a prioritiza sectorul turism în orașe sau județe și să găsească cea mai buna formă de colaborare cu mediul privat pentru a crea Organizații de Management al Destinației (OMD) în sistem de parteneriat public privat.

FIHR se plânge că nu mai poate toleraabordarea superficială a turismului” și nu mai poate accepta “decizii luate fără consultări, fără studii și analize pertinente, fără implicarea unor specialiști”.


Nu mai putem rata încă 4 ani în promovarea României și a destinațiilor sale. 
Nu mai vrem să vedem că România este ultima țară din Europa în atragerea de turiști străini.
 Nu mai vrem să irosim resursele naturale, să tăiem pădurile, să nu restaurăm clădiri de patrimoniu, să facem drumuri care duc spre nicăieri, dar nu facem drumul care duce la un obiectiv turistic important”, mai notează Călin ILE, Președintele FIHR.

În text este amintit și că alegerile de duminica trecută au coincis cu Ziua Internațională a Turismului, un motiv în plus pentru ca FIHR să ridice în atenție această scrisoare deschisă.

Vezi mai jos documentul integral.

Sursa: thetrustword.com

 

Sursa: The Trust Word

#FIHR #scrisoareHotelieri #turismRomania #CălinILEShare with: