STIRI

SANATATE

Florin Cîțu: „Aproape 30 % rata de vaccinare, trebuie sa facem mai mult”

11/06/2021 - 16:00

Florin Cîțu a declarat, în cadrul Maratonului vaccinării anti-COVID din Zalău, că  România are o rată a vaccinării de 30% și că este nevoie de mai multe eforturi. De asemenea, premierul a lăudat inițiativa organizatorului de a aduce cât mai mulți cetățeni să se imunizeze.


„Aproape 30 % rata de vaccinare trebuie sa facem mai mult trebuie sa ducem vaccinul cât mai aroape de cetățeni. Aveți nevoie de resurse și pentru resurse puteți apela și la Guvern. Felicitări pentru tot ce ați făcut aici”, a precizat Florin Cîțu.Alte ArticoleBilanț vaccinare 11 iunie 2021: Cetățenii nu se înghesuie ...Alertă maximă! A apărut un nou efect advers al vaccinurilor ...O nouă pandemie ameninţă România. Sunt peste 140 de focare ...


Florin Cîţu despre bolnavii de Covid-19 care s-au tratat acasă: „Sunt în baza de date”


Florin Cîţu a fost întrebat la Timişoara cum funcţionează certificatul digital COVID în cazul persoanelor care s-au tratat acasă. Premierul a explicat că documentul va cuprinde trei tipuri de informaţii: persoane vaccinate, persoane care au trecut prin boală sau persoane care au un test PCR negativ.


„Am întrebat şi eu acest lucru, să ştiţi. Mi s-a spus că nu putem să includem decât persoanele care sunt în baza de date. Deci, dacă s-au tratat acasă, dar ele sunt în baza de date şi ştim că au avut, au trecut prin boală, vor fi incluse în aceste… Dar dacă sunt persoane care au trecut prin boală şi nu ştiu, atunci nu pot să fie în baza de date. Deci acelea care s-au tratat acasă sunt acolo. Dar pentru toată lumea soluţia cea mai simplă este vaccinarea. M-am vaccinat şi apoi nu mai există astfel de probleme”, a explicat Florin Cîţu.


 


Citește și...


Cutremur in cazul Caracal! Ce s-a aflat azi! Nimeni nu a stiut nimic…. Pana acum


Telekom Romania introduce, în premieră, previzualizarea în 3D a telefoanelor pe site
Sursa: RomaniaTV
Share with:

CITESTE MAI MULT

ARHIVA

2021 Jun