STIRI

POLITICA

Florin Cîţu o atacă Pe Anca Dragu: „E un demers hilar. Cred că vrea să scoată USR de la guvernare”

15/09/2021 - 13:00

Florin Cîţu se apără în scandalul moţiunii de cenzură. Președintele Senatului, Anca Dragu, cere CCR să-l oblige pe premierul Florin Cîțu să nominalizeze noii miniștri și să se prezinte în Parlament cu noua listă pentru a fi validată. Ea a sesizat Curtea Constituțională cu privire la existența unui conflict juridic de natură constituțională.


Anca Dragu a transmis la CCR un punct de vedere separat privind moţiunea de cenzură: E mai degrabă un conflict politicAlte Articole


Lavinia Pârva, prima reacție despre divorț: „Le ...


Alegeri în USR PLUS. Votul electronic a fost suspendat după ...Stelian Cîţu: Florin Cîţu s-a baricadat cu lanţuri în Palatul ...


„Trimit către Curtea Constituțională un al doilea document, este o cerere de soluționare a conflictului juridic de natură constituțională dintre Guvernul României și prim-ministru pe de o parte și Parlamentul României pe de altă parte. Solicit instanței să constate existența unui conflict juridic de natură constituțională între guvern și prim ministru pe de o parte și Parlamentul României pe de altă parte născut din încălcarea dispozițiilor constituționale referitoare la obligativitatea obținerii acordului Parlamentului în cazul remanierii guvernamentale efectuate după schimbarea compoziției politice a guvernului. Cer obligarea primul-ministrului la a formula propuneri de miniștri și a le înainta Parlamentului în vederea pronunțării asupra pronunțării noii compoziții politice a guvernului”, spune Anca Dragu.


Florin Cîţu: Am avut discuţii despre plafonarea preţului la gaze


„Eu cred că doamna președinte al Senatului vreau să scoată USR de la guvernare. Constituția spune că trebuie să vin cu numiri de doi miniștri, dacă sunt doi miniștri și nu sunt de la USR trebuie să scoatem USR de la Guvernare? E un demers hilar, dar succes”, a declarat Florin Cîțu.


Întrebat dacă e dispus să-și dea demisia așa cum cere USR PLUS pentru deblocarea crizei politice, premierul a răspuns: „Niciodată. Eu nu sunt un om iresponsabil, sa las România în iarnă fara Guvern, cu valul 4, cu preturile la energie, urmeaza discutia pe salariul minim, bugetul pe anul viitor. Vad ca metoda Dragnea e adoptata de unii colegi, dar nu si de mine”.


 


Citește și...


BOMBĂ! Ștefan Bănică DIVORȚEAZĂ? Cine este tânăra care i-a luat mințile? Se afișează peste tot cu ea


Petrică Cercel se află în stare gravă la spital. Medicii sunt rezervați în privința șanselor de supraviețuire
Sursa: RomaniaTV
Share with:

CITESTE MAI MULT

ARHIVA

2021 Sep