STIRI

SANATATE

Focar de COVID-19 la Institutul de Psihiatrie Socola. Un angajat şi şapte pacienţi ai spitalului au fost depistaţi pozitiv cu coronavirus

14/09/2021 - 14:00

Focar de COVID-19 la Institutul de Psihiatrie Socola. Un angajat şi şapte pacienţi ai spitalului au fost depistaţi pozitiv cu COVID-19.


Potrivit DSP Iaşi, primul caz depistat la Institutul de Psihiatrie Socola a fost al unei infirmiere de la Secția IV Acuți, după care a urmat un pacient care avea simptome specifice bolii.Alte Articole


Lavinia Pârva, prima reacție despre divorț: „Le ...


Nelu Tătaru propune vaccinarea obligatorie pentru anumite categorii ...Vlad Voiculescu îl ironizează pe Iohannis după o zi cu 4000 ...


Ulterior, la testarea contacţilor direcţi au fost depistaţi încă şase pacienţi pozitivi.


DSP Iaşi a anunţat că în zilele următoare se va relua testarea personalului şi a pacienţilor de la Institutul de Psihiatrie Socola Iaşi.


Citeşte şi: Nelu Tătaru propune vaccinarea obligatorie pentru anumite categorii de persoane


Judeţul Iaşi înregistrează un număr alarmant de pacienţi COVID în stare gravă


Spitalul de Boli Infecţioase Sf Parascheva din Iaşi, singurul spital de profil de grad I din zona Moldovei, se confruntă cu cel mai sumbru scenariu imaginat privind scenariul patru, având în ultima perioadă un număr foarte mare de pacienţi cu COVID-19 internaţi în stare gravă, a declarat, marţi, dr Florin Roşu, managerul instituţiei medicale.


Potrivit medicului, în ultimele zile s-a înregistrat o creştere alarmantă a numărului de cazuri de persoane confirmate pozitiv la COVID-19.


„Toţi pacienţii care se adresează triajului spitalului prezentând forme severe, critice, ale COVID-19, necesită suport maxim din punct de vedere al oxigeno-terapiei. Aşa cum am mai spus, valul patru va fi valul persoanelor nevaccinate. De aceea revin cu îndemnul bazat pe date ştiinţifice indubitabile de a continua şi accelera campania de vaccinare. Desigur, aceasta urmând a fi dublată de păstrarea măsurilor de prevenţie. Presiunea asupra terapiilor intensivă este din ce în ce mai evidentă, iar vârsta persoanelor îngrijite în secţiile şi în terapiile intensive este în scădere. Se observă forme severe şi critice la persoane cu vârste fragede”, a subliniat dr. Florin Roşu.


Unitatea medicală este construită în stil pavilionar şi are o capacitate de peste 230 de locuri. Cu excepţia cazurilor de HIV/SIDA, în această unitate medicală nu se mai internează decât persoanele confirmate pozitiv la COVID-19.


Şi în rândul minorilor cu COVID în stare gravă Iaşul este pe primul loc. Din 10 copii cu COVID-19 internaţi la ATI la nivel naţional, şase sunt la Spitalul de Copii Sfânta Maria din Iaşi. Între ei este şi un bebeluş de doar 13 zile.


„În zona roşie sunt şase pacienţi cu vârste între 13 zile şi cinci ani. Au o formă moderată a patologiei COVID 19. Sunt monitorizaţi în permanenţă pentru a reuşi să identificăm la timp un dezechilibru sau o disfuncţie de organ”, a precizat Alina Belu, managerul Spitalului de Copii, pentru ziaruldeiasi.ro.


 


Citește și...


BOMBĂ! Ștefan Bănică DIVORȚEAZĂ? Cine este tânăra care i-a luat mințile? Se afișează peste tot cu ea


Petrică Cercel se află în stare gravă la spital. Medicii sunt rezervați în privința șanselor de supraviețuire
Sursa: RomaniaTV
Share with: