STIRI

POLITICA

Gabriela Firea, către ministrul Agriculturii: Importăm carne de porc de aproape 600 de milioane de euro, dar şi brânzeturi. Ce s-a ales de “grânarul” Europei?

09/06/2021 - 15:00

Gabriela Firea avertizează că în prezent România importă carne de porc de aproape 600 de milioane de euro, dar şi brânzeturi şi îi cere ministrului Agriculturii să prezinte „o strategie pentru susținerea agricultorilor și fermierilor români”.


„Masa românilor este în proporţie covârşitoare formată din produse din export. Cifrele oferite de către secretarul de stat din Ministerul Agriculturii sunt şocante. Importăm 70% dintre produsele alimentare. Cumpărăm produse de patiserie de 13 ori mai scumpe pe tonă decât grâul pe care îl exportăm. Cumpărăm inclusiv pâine congelată, deşi, cândva, România era numită grânarul Europei.Alte ArticoleCum vrea Ludovic Orban să câştige inima primarilor liberali. ...Premierul Cîţu anunţă OUG pentru amânarea creşterii alocaţiilor ...Florin Cîţu anunţă prelungirea stării de alertă dar şi ...


Importăm carne de porc de aproape 600 de milioane de euro, dar şi brânzeturi. Suntem dependenţi de importurile de alimente iar acest lucru îi afectează pe toţi românii pentru că ajung să plătească mai mult pentru produse care, de cele mai multe ori, sunt inferioare celor care ar putea fi obţinute în ţara noastră. De aceea, vă solicit să ne informaţi care sunt direcţiile de acţiune ale Guvernului şi ale Ministerului Agriculturii avute în vedere pentru a asigura creşterea ponderii produselor locale în consum şi reducerea importului de alimente”, a spus Gabriela Firea în interpelarea adresată ministrului Agriculturii.


Citeşte şi: Gabriela Firea: „Plicuşor Ban anunţă victorios că începe deratizarea şi dezinsecţia. Aplauze! Avem deja 1,9 milioane de şobolani”


Citeşte şi: Gabriela Firea, despre coaliția de guvernare: Au manipulat, mințit și furat voturi!


Citește și...


„Am fost violată de 1716 ori până sa împlinesc 12 ani.”. A fost vândută de propria mamă unei…


ANOFM: 18.394 de locuri de muncă sunt vacante la nivel național
Sursa: RomaniaTV
Share with:

CITESTE MAI MULT

ARHIVA

2021 Jun