STIRI

POLITICA

EXCLUSIV

TOP STIRI

Harta politică a României: Află cine sunt noii șefi ai Consiliilor Județene

28/09/2020 - 11:50

Alegerile locale de anul acesta au avut loc ieri, 27 septembrie. În urma acestora s-a decis cine vor fi cei care vor conduce Consiliile Județene din fiecare județ și de asemenea, cine sunt cei care vor fi primarii pentru următorii patru ani.

 

La nivel național, la ora 21.00, 46,02% din cetățeni au ieșit la vot, procentul fiind mai mic decât cel înregistrat la alegerile din 2016, când prezența la vot a fost de 48,44%.

 

The Trust Word a realizat o hartă în care veți regăsi președinții Consiliilor Județene din toată țara și de asemenea, partidul din care aceștia fac parte. Astfel, PNL a reușit să câștige președinția Consiliului Județean în 17 județe din România, în timp ce PSD a câștigat în 20 județe, iar UDMR se află la conducerea Consiliilor din 4 județe. Față de acum patru ani, la alegerile locale din 2016, putem observa că în multe dintre județele în care PSD câștigase președinția Consiliului Județean, acum a câștigat PNL: Iași, Bihor, Timiș, Constanța, Caraș-Severin, Vrancea, Giurgiu, Sălaj, Prahova și Maramureș.

 

 

 

Sursa: The Trust Word

#alegerilocale2020 #consiliujudețean #harta #cetățeniShare with: