STIRI

SANATATE

Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Craiova. Cadrele medicale s-au aruncat de la etaj

08/03/2021 - 21:00

Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Craiova UPDATE: Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, susține că incendiul de la spitalul din Craiova a fost provocat de o pacientă care avea o brichetă. Edilul anunță o anchetă și vrea să afle cum au acționat medicii de gardă. „Clinica de Psihiatrie de la Parcul Romanescu este recent reabilitata, instalațiile electrice sunt verificate lunar in toate spitalele din subordinea municipalitatii, iar la aceasta unitate sanitară, in toate camerele si pe holuri, sunt montate camere de luat vederi. Astăzi a avut loc un incident, la parterul clădirii, dupa ce o pacienta a dat foc unei saltele. Nu exista victime intoxicate cu fum sau avand arsuri. In schimb, trei medici au sarit de la etajul 1, speriati din cauza fumului. Vom declansa o ancheta ca sa verificam de ce pacienta avea o bricheta asupra ei si de ce medicii de garda nu s-au asigurat ca pacienții sunt evacuați pentru a fi preintampinat orice pericol”, a spus Lia Olguța Vasilescu, pe pagina ei de Facebook.


Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Craiova UPDATE: focul a fost lichidat de echipejele de pompieri.Alte ArticoleRafila are cel mai optimist scenariu: „Revenirea la normalitate ...Profesorul Alexandru Rafila intervine în scandalul datelor legate ...Tulpina braziliană, cea mai periculoasă mutaţie a coronavirusului, ...


Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Craiova. Ministerul Sănătății informează următoarele cu privire la incendiul care s-a produs în această seară la Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie din Craiova (unitate non-COVID-19), aflat în subordinea Consiliului Local al Municipiului Craiova:


Din primele informații transmise Centrului Operativ pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății, incendiul s-a manifestat pe o suprafață de 20 mp și a fost lichidat. În urma incendiului, s-au înregistrat trei victime cadre medicale, care au suferit traumatisme la membrele inferioare prin cădere de la înălțime. Un pacient acuză cefalee. Victimele sunt conștiente și sunt transportate la spital.


În total, 19 pacienți și 8 cadre medicale au fost evacuate ori s-au autoevacuat. Aceștia vor rămâne în aceeași unitate sanitară într-o altă aripă a clădirii.


 


Din primele date furnizate de conducerea unității spitalicești, incendiul ar fi fost provocat de un pacient. La incendiu au fost trimise două subunități de intervenție, Detașamentul 1 și 2 Pompieri Craiova cu 6 autospeciale de lucru cu apă și spumă, 2 autospeciale de lucru la înălțime, 1 descarcerare grea și 1 ambulanță tip B.


Vlad Voiculescu a demis conducerea Institutului Matei Balş, la o lună de la incendiul tragic. Şi-a explicat decizia pe Facebook


Focul a izbucnit în această seară, în clădirea Clinicii de Psihiatrie din Craiova. Din primele informații oferite de pompierii doljeni, nici un pacient nu ar fi fost rănit. În schimb, potrivit unor surse GdS, mai multe cadre medicale ar fi fost transportate la Spitalul de Urgență Craiova. Incendiul ar fi fost provocat de un pacient.


”Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din spatele Parcului Romanescu. La fața locului au fost trimise doua subunități de intervenție, Detasamentul 1 și 2 Pompieri Craiova cu 6 autospeciale de lucru cu apă și spumă, 2 autospeciale de lucru la înălțime, o descarcerare grea și o ambulanță tip B. La sosirea echipajelor la locul intervenției, au fost găsiți 18 pacienți și 5 cadre medicale autoevacuate, un pacient fiind evacuat de salvatori. Trei cadre medicale care au suferit fracturi au fost transportate la spital”, au precizat reprezentanții ISU Dolj.


Cauza incendiului de la Palatul Administrativ din Suceava. Anunţul făcut de ISU

Sursa: RomaniaTV
Share with:

CITESTE MAI MULT

BILANȚ VACCINARE 17 APRILIE. Câți români s-au vaccinat astăzi:

17/04/2021 STIRI CORONAVIRUS TOP STIRI

ARHIVA

2021 Apr