STIRI

CORONAVIRUS

INSP: Identificarea mutației britanice a coronavirusului în România costă foarte mult

26/01/2021 - 17:27

Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din INSP, a declarat marți că, din punct de vedere epidemiologic, toate persoanele depistate pozitiv cu coronavirus în cazul focarului de la școala din Capitală, sunt infectate cu tulpină britanică a virusului și, prin urmare, nu mai are rost să fie cheltuiți bani pentru secvențiere, având în vedere că analiza unei singure probe costă aproximativ 500 de euro.

În același timp, doctorul Adriana Pistol a precizat că există un număr de secvențieri care se pot face, ci se vor face atâtea câte sunt necesare, scrie Mediafax.

„Necesitatea vine din felul în care arată tulpina identificată la primul PCR pe care îl face persoana respectivă. Există așa-zisele tulpini suspecte în care anumite gene care sugerează posibilitatea să fie o tulpină de tip britanic care face pe omul din laborabor să supună la secvențiere.

Sigur că e un proces laborios, este un proces costisitor - din câte știu eu, costă undeva în jur de 500 de euro o secvențiere”, a susținut doctorul.

Totodată, Pistol afirmă că la școala din Capitală există clar un focar cu noua tulpină a virusului SARS-CoV-2 și că nu mai are rost să se cheltuie bani pe secvențiere.

 

Sursa: Mediafax

#Adriana Pistol #INSP #coronavirus #RomâniaShare with: