STIRI

JUSTITIE

Ioan Niculae ar putea ieşi din închisoare. Eliberarea milionarului, decisă în comisia specială de la penitenciarul Rahova

24/04/2021 - 21:00

Eliberarea condiţionată lui Ioan Niculae ar putea fi discutată, la doar două luni de la încarcerarea afaceristului, au precizat surse judiciare citate de G4Media.ro. De asemenea, Comisia de liberări condiționate a Penitenciarului Rahova a dat undă verde eliberării lui Liviu Dragnea, fostul șef PSD, pe 27 aprilie, fiind stabilit procesul în instanță.


Citeşte şi: Victorie pentru Liviu Dragnea. Fostul lider PSD are şanse mari să iasă mai repede din închisoareAlte ArticoleŞeful Direcţiei de Drumuri Craiova, arestat la domiciul. Bogdan ...Şeful Direcţiei de Drumuri Craiova, reţinut după ce și-a ...Dumitru Coarnă, obligat de instanţă să-i plătească poliţistului ...


Adrian Georgescu, avocatul omului de afaceri,  a explicat că Ioan Niculae a executat deja fracţia de o treime, impusă în cazul deținuților care au vârstă de peste 60 de ani, încă din luna februarie, când a fost condamnat.


Citeşte şi: Ioan Niculae, infectat cu Covid-19. Care este starea sa de sănatate


Ioan Niculae ar putea ieşi din închisoare. Cine va decide soarta sa


O treime din pedeapsa de cinci ani primită de Ioan Niculae înseamnă aproape 600 de zile, considerate deja executate în urma contopirii ultimei pedepse cu prima, cea din dosarul „Mită la PSD”, notează sursa citată.


Chiar dacă va primi acceptul comisiei Penitenciarului Rahova, instanţa va avea ultimul când în privinţa eliberării lui Ioan Niculae.


Citeşte şi: Ioan Niculae, condamnat la 5 ANI de închisoare în „Dosarul Interagro”


După ce a ajuns prima oară la închisoare, Ioan Niculae a încercat de patru ori să obţină eliberarea condiţionată. Magistraţii Tribunalului Dâmboviţa au admis cererea omului de afaceri pentru că au ţinut cont inclusiv de comportamentul său în spatele gratiilor, dar și de cele cinci cărți pe care le-ar fi scris în perioada detenției.


Citeşte şi: Ioan Niculae, tun imobiliar de 10 milioane de euro. Cum a „păcălit” statul unul din cei mai bogaţi români


Potrivit sursei citate, Ioan Niculae a fost condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul Interagro. În plus, instanța i-a interzis lui Niculae și dreptul de a fi acționar, asociat sau administrator al unei societăţi comerciale, pe o durată de 3 ani după executarea pedepsei principale.


Citeşte şi: Ioan Niculae, arestat pe aeroport la revenirea din Italia şi dus la Rahova VIDEO

Sursa: RomaniaTV
Share with:

CITESTE MAI MULT

ARHIVA

2021 May