STIRI

SPORT

Ionuț Stroe, ministrul Sportului: Îmi cer scuze în numele sportului românesc pentru acest incident nefericit. Dacă se va dovedi că a fost o declarație rasistă, se vor lua toate măsurile necesare

09/12/2020 - 07:32

Ministrul Sportului, Ionuț Stroe, și-a cerut scuze, miercuri dimineață, în numele sportului românesc, după incidentul de la meciul PSD-Istanbul Başakşehir, din Grupa H a Ligii Campionilor, suspendat în min.16, la scorul de 0-0, din cauza remarcilor rasiste ale arbitrului de rezervă român Sebastian Colţescu.

„Condamnăm cu fermitate orice fel de declarație care poate fi interpretată ca fiind rasistă, xenofobă. Sportul este despre cu totul altceva, îmbrățișează valori ca munca, fairplayul. Îmi cer scuze în numele sportului românesc pentru acest incident nefericit. Această întâmplare nu ne reprezintă pe noi, românii, sau sportul românesc”, a declarat ministrul Stroe. 

Conform g4media, acesta a mai adăugat că dacă concluziile anchetei UEFA vor arăta că a fost o declarație rasistă se vor lua toate măsurile necesare.

„Este vorba de exprimarea unui arbitru și doar atât, nu afectează zona diplomatică”, a mai spus Stroe.

Brigada română care a condus marți seară partida PSG – Basaksehir este acuzată de rasism, după un incident petrecut în timpul meciului. Echipele s-au retras la vestiare în semn de protest, după ce unul dintre oficialii români, Sebastian Colțescu i-ar fi indicat centralului Ovidiu Hațegan un reprezentant al clubului turc folosind apelativul ”ăla negru”.

Sursa: G4Media

#MinistruSportului #IonutStroe #sportulromanesc #meci #incidentnefercitShare with: