STIRI

LIFESTYLE

Jurnalistul britanic, Charlie Ottley, decorat de președintele Iohannis cu Ordinul Meritul Cultural

15/01/2021 - 08:40

Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul pentru acordarea Ordinului Meritul Cultural în grad de ofițer jurnalistului britanic Charlie Ottley, care a promovat turismul românesc la BBC și a realizat mai multe documentare despre țara noastră.

„În semn de apreciere pentru contribuţia importantă avută la promovarea imaginii ţării noastre, pentru înțelegerea și interesul manifestate față de civilizația şi cultura românească, Președintele României a conferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Ofițer, Categoria F-„Promovarea culturii”, domnului Ottley Charlie, scriitor, jurnalist şi regizor, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord”, se arată în decretul semnat de Klaus Iohannis. 

Charlie Ottley a postat pe Facebook un mesaj în care se arată încântat de decorația primită: „Îi mulțumesc președintelui Klaus Iohannis pentru această uriașă onoare și pentru că mă consideră parte din țara sa incredibilă”. 

Jurnalistul britanic este realizatorul documentarelor „Wild Carphatia” și „Flavors of Romania”. 

Citește și: Alexander Nanau, regizorul filmului „Colectiv”, refuză o decorație din partea președintelui: „Este cel mai cinic moment pentru a decora, simbolic și gol de sens, cultura României”

 

 

 

Sursa: The Trust Word

#Klaus Iohannis #Charlie Ottley #Flavors of Romania #Wild Carphatia #Ordinul Meritul CulturalShare with: