STIRI

POLITICA

Klaus Iohannis: „Aducem un pios omagiu eroilor neamului nostru şi un mesaj de recunoştinţă cadrelor medicale care şi-au pierdut viaţa în lupta cu Covid”

10/06/2021 - 10:00

Klaus Iohannis a făcut referire, cu această ocazie solemnă, şi la personalul medical din România care şi-a pierdut viaţa în lupta cu pandemia de Covid 19.


„Suntem astăzi, împreună, aici, pentru a celebra Ziua Eroilor noștri, odată cu sărbătoarea Înălțării Domnului, un moment cu profunde semnificații spirituale.Alte ArticoleKlaus Iohannis dă un semnal important. Preşedintele participă ...Ghinea: Nu există consens în coaliţie în privinţa categoriilor ...PENSII. Raluca Turcan, anunț îngrijorător: „Atât de tare ...


Cu acest prilej, aducem piosul nostru omagiu jertfei tuturor eroilor români care, de-a lungul veacurilor, și-au sacrificat viața pe câmpurile de luptă, pentru pământul românesc, pentru apărarea țării și întregirea neamului, pentru libertate, dreptate și democrație.


Prin devotamentul și jertfa lor neprețuită au fost apărate integritatea și libertatea țării și s-a afirmat demnitatea națională a României.


Eroii neamului nostru au fost și continuă să fie adevărate simboluri ale abnegației, ale curajului și ale simțului datoriei. Lăsând în urma lor lecția dăruirii de sine pentru idealul de a servi patria, ei constituie modele demne de urmat pentru tinerele generații și cele viitoare. Cea mai de preț moștenire este exemplul lor de credință în idealurile naționale, de tărie și patriotism.


Valorile și principiile care le-au călăuzit destinul ne rămân și nouă repere de responsabilitate pentru a lăsa urmașilor noștri o Românie dezvoltată, ai cărei cetățeni trăiesc în unitate, prosperitate și solidaritate, o țară demnă și pe deplin integrată în comunitatea statelor libere și democratice.


Avem astăzi o Armată modernă, capabilă să își îndeplinească misiunile conform angajamentelor pe care ni le-am asumat, alături de aliații noștri din cadrul NATO și împreună cu statele europene, pentru implementarea Politicii de Securitate și Apărare Comune a Uniunii.


Klaus Iohannis: „Avem datoria de a menține vie memoria Eroilor Neamului și de a arăta că am înțeles sensul luptei și jertfei lor supreme”


România este în prezent un veritabil furnizor de securitate în regiunea Mării Negre, un aliat și un partener credibil și puternic în NATO și în Uniunea Europeană, precum și în relația cu partenerul nostru strategic, Statele Unite ale Americii.


Aducem astăzi un omagiu și militarilor români căzuți la datorie în teatrele de operații din Afganistan, Irak şi Balcanii de Vest, precum și în misiunile derulate sub egida organizațiilor internaționale la care România este parte. Ei au luptat pentru a apăra interesele ţării noastre, demonstrând fermitatea angajamentelor României față de aliații şi partenerii săi externi şi faţă de valorile democraţiei.


Lecția de devotament, altruism, patriotism și spirit de sacrificiu pe care o reprezintă jertfa eroilor neamului românesc trebuie să ne inspire pe toți, să ne apropie mai mult de valorile pe care este clădită România modernă: unitate, democrație, prosperitate și solidaritate.


Ne exprimăm, totodată, adânca recunoștință și prețuire față de personalul medical care și-a pierdut viața în această teribilă pandemie de COVID-19, îndeplinindu-și profesia cu devotament față de români.


Avem datoria de a menține vie memoria Eroilor Neamului și de a arăta că am înțeles sensul luptei și jertfei lor supreme.


Recunoștință veșnică eroilor noștri!


Dumnezeu să îi odihnească în pace!”, a spus Klaus Iohannis.


Citeşte şi: EXCLUSIV | Raluca Turcan: „Sistemul de pensii publice este retrograd. În momentul de faţă nu mai este sustenabil”


Citește și...


Cutremur in cazul Caracal! Ce s-a aflat azi! Nimeni nu a stiut nimic…. Pana acum


Prefectul Capitalei: Nu pot da acordul pentru starea de alertă în Sectorul 1
Sursa: RomaniaTV
Share with:

CITESTE MAI MULT

ARHIVA

2021 Jun