STIRI

JUSTITIE

Liviu Dragnea ar putea fi eliberat marţi din închisoare. Cererea sa va fi judecată mâine de instanţă

26/04/2021 - 21:00

Judecătoria Sectorului 5 va judeca marți, 27 aprilie 2021, solicitarea lui Liviu Dragnea de eliberare condiționată. Fostul lider al PSD a solicitat Judecătoriei Sectorului 5 să fie eliberat condiţionat din închisoare, unde execută o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.


Potrivit portalului instanţelor, Dragnea a depus cererea de eliberare condiţionată pe 12 aprilie, fiind stabilit termen pentru soluţionare în data de 27 aprilie, după cum scrie dcnews.ro.Alte ArticoleSoţiile asasinilor care au executat un afacerist din Vrancea, ...Directorul de la Apele Române care a angajat o fostă chelneriţă ...Detalii şocante din dosarul tinerei al cărei cadavru a fost ...


Citeşte şi Ce va face Marcel Ciolacu după ce Liviu Dragnea iese din închisoare. „Este posibil să mergem la o partidă de pescuit”


Judecătoria Sectorului 5 a admis, vinerea trecută, plângerea fostului șef al PSD Liviu Dragnea, făcută împotriva Penitenciarului Rahova, unde execută pedeapsa de 3 ani şi jumătate din dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. În urma deciziei instanței, lui Dragnea i se vor recunoaște cele aproape 50 de zile în care fostul lider PSD susține că ar fi vrut să muncească dar nu ar fi fost lăsat.


Dragnea s-a plâns instanței că interdicţia de a ieşi la muncă timp de 49 de zile dată de conducerea penitenciarului l-a împiedicat să primească avizul de eliberare condiționată al comisiei în luna februarie.


Liviu Dragnea a primit aviz pozitiv din partea Comisiei de liberare condiţionată a Penitenciarului Rahova, ceea ce înseamnă că poate merge mai departe în instanţă pentru a cere eliberarea.


„Evident că s-a bucurat. Ceea ce pot să vă spun este faptul că este o confirmare a îndeplinirii tututor condiţiilor legale pentru aplicarea dispoziţiei legale în acest sens, respectiv a liberării condiţionate, ceea ce înseamnă că a îndeplinit fracţia de de două treimi din care evident s-au scăzut zilele de muncă şi bineînţeles a îndeplinit toate toate celelalte condiţii cumulativ prevăzute de lege. Dacă ar fi fost lăsat să iasă la muncă în toată această perioadă, respectiv din 29 iunie 2020 până spre jumătatea lunii februarie, ar fi putut aplica pentru această liberare condiţionată încă din februarie”, a explicat avocata lui Liviu Dragnea, într-o intervenţie telefonică la România TV.


Liviu Dragnea se află în penitenciar din 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă pentru instigare la abuz în serviciu.


Citeşte şi Liviu Dragnea este aşteptat acasă de Codrin Ştefănescu: „Toţi au înţeles că ai fost deţinut politic. E prea strigător la cer!”

Sursa: RomaniaTV
Share with:

CITESTE MAI MULT

ARHIVA

2021 May