STIRI

JUSTITIE

Mesajele pe site-uri de dating pot fi folosite într-un proces de divorţ, a decis CEDO

07/09/2021 - 15:00

Mesajele pe site-uri de dating pot fi folosite într-un proces de divorţ. Instanţa europeană a fost sesizată de o femeie din Spania ce s-a plâns că fostul ei soţ portughez nu a fost condamnat de justiţia din ţara lui după ce el a folosit în procesul de divorţ schimburi de mesaje ale ei cu bărbaţi pe website-uri de dating pe vremea când încă erau căsătoriţi.


Citeşte şi: CEDO, prima sentinţă împotriva celor care au contestat obligativitatea vaccinării COVID-19Alte Articole


Cui îi va rămâne averea lui Ion Caramitru? Ce este trecut ...


Dosarul insulei Belina, unde Liviu Dragnea mergea la pescuit, ...Şeful DNA refuză revocarea procurorului din dosarul Colectiv


Mesajele pe site-uri de dating pot fi folosite într-un proces de divorţ


Căsătoriţi din 2001, cei doi, care îşi împărţeau viaţa între Spania şi Portugalia, şi-au văzut între timp relaţia degradată şi fiecare a deschis în ţara sa o procedură de divorţ. Acest divorţ a fost în final pronunţat în Spania, unde legea acordă mamei îngrijirea copiilor, cu drept de vizită pentru bărbat.


Dar în cadrul procesului deschis în Portugalia, în special pentru partajul autorităţii părinteşti, bărbatul a furnizat mesajele pe care le recuperase de pe un website de întâlniri. Drept urmare, soţia a formulat în această ţară o plângere penală pentru încălcarea secretului corespondenţei, plângere pe care nicio instanţă portugheză nu a considerat-o admisibilă.


În verdictul său, CEDO dă dreptate justiţiei portugheze, estimând mai ales că ”efectele asupra divulgării mesajelor litigioase asupra vieţii private a reclamantei au fost limitate”, în măsura în care aceste mesaje ”au fost divulgate numai în procedurile civile” la care publicul are un acces ”restrâns”.


Pe de altă parte, mesajele respective ”nu au fost examinate concret”, întrucât tribunalul din Lisabona ”nu a statuat pe fond asupra cererilor formulate de soţ”, mai motivează CEDO, care concluzionează că în acest caz nu a fost încălcat articolul 8 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, referitor la respectarea dreptului la viaţă privată şi la secretul corespondenţei.


Citește și...


Oana Roman, în SCANDALUL momentului! Ce a spus despre Andra, după ce Măruţă a atacat-o pe Alexandra Stan: „Andra? Este O…”


Smiley a spus de ce nu se căsătorește cu Gina Pistol: Sunt neatent…
Sursa: RomaniaTV
Share with:

CITESTE MAI MULT

ARHIVA

2021 Sep