STIRI

SOCIAL

Mihaela Bilic răstoarnă tot ce ştiam despre diete. Anunţul făcut de nutriţionist: Kilogramele în plus trebuie tratate și la psiholog

09/06/2021 - 17:00

Mihaela Bilic răstoarnă tot ce ştiam despre diete.  Aceasta spune că problema nu e ce mâncăm, ci de ce mâncă,


Mihaela Bilic răstoarnă tot ce ştiam despre diete. Anunţul făcut de nutriţionistAlte ArticoleJeff Bezos are iacht de 500 de milioane de dolari. Aroganţă ...Pepe, noi dezvăluiri picante despre viaţa amoroasă: Sunt în ...Înălţarea Domnului 2021. Tradiţii şi superstiţii. De ce ...


„Piramida lui Maslow sau cum ne împinge societatea la supraconsum. Încă din anii ‘40 profesorul american de psihologie Harry Maslow a făcut o ierarhie piramidală a nevoilor umane. El a observat că indivizii reacționează la obiceiuri și impulsuri instinctive, care stau la baza motivației acțiunilor. Cu alte cuvinte nevoile nesatisfăcute ne împiedică să evoluăm și să ajungem la împlinirea personală.


Teoria lui este că numai după ce am “rezolvat” un nivel al piramidei, putem trece la nivelul următor. Nevoile primare, comune tuturor oamenilor, se află la bază, în timp ce autorealizarea este pusă în vârf, accesibilă doar unora dintre noi și asta abia după ce sunt parcurse restul etajelor.


Ne întrebăm de ce nu suntem satisfăcuți, mulțumit și împliniți ca oameni? De ce ne zbatem în continuare să umplem frigiderul și să avem un acoperiș deasupra capului? Pentru că suntem la “parter”, iar la parter totul este despre mâncare!


Pentru că e complicat și aproape imposibil să ajungem în vârful piramidei când societatea în care trăim nu ne oferă un climat de siguranță/securitate/liniște/încredere. Individul este condamnat să rămână la nivelul de bază atunci când nevoia de socializare/apartenență la un grup, precum și aprecierea valorii personale/respectul de sine nu sunt luate în considerație. Mâncăm prea mult de frică, de nesiguranță, de nemulțumire, de furie, de tristețe, de rău ?


În piramida nevoilor împlinirea individuală este ultima și abia la acel nivel apar hobby-urile, plăcerea de a călători, de a învăța o limbă străină, de a citi… Însă evoluția nu o putem face de unii singuri, mediul social are o contribuție determinantă, el impune și certifică valorile reale. Și dacă efortul nu îți este recunoscut, valorile nu-ți sunt confirmate, siguranța nu-ți este garantată, nu-ți rămâne altceva de făcut decât să mănânci? Pe lângă nutriționist, kilogramele în plus trebuie tratate la psiholog. Problema nu e CE mâncăm, ci DE CE mâncăm…Iar nouă nu ne va fi bine până când nu facem bine și societatea în care trăim!”, a scris Bilic, pe Facebook.


Citeşte şi: Mihaela Bilic avertizează: Lipsa acestei vitamine duce la afectarea ireversibilă a sistemului nervos!


Citește și...


„Am fost violată de 1716 ori până sa împlinesc 12 ani.”. A fost vândută de propria mamă unei…


Guvernul va ataca decizia Curții de Apel Cluj, care a decis anularea în parte a HG prin care se reglementa participarea la evenimente
Sursa: RomaniaTV
Share with:

CITESTE MAI MULT

ARHIVA

2021 Jun