STIRI

EDUCATIE

Ministerul Educaţiei s-a răzgândit. Ce se întâmplă cu examenele naţionale din 2021 şi cât vor sta elevii în vacanţă: Avem aceste 10 concluzii!

25/03/2021 - 10:00

Ministerul Educaţiei s-a răzgândit. Joi s-a decis la Ministerul Educației, în cadrul unei ședințe a Comitetului pentru Dialog Social, la care au participatși reprezentanții federațiilor sindicale din învățământ, dar și președintele asociației de părinți și cel al Consiliului Național al Elevilor, modificarea structura anului școlar.


Ministerul Educaţiei s-a răzgândit. Ce se întâmplă cu examenele naţionale din 2021 şi cât vor sta elevii în vacanţă:Alte ArticoleRăsturnare de situaţie. Ministrul Educaţiei propune ca Evaluarea ...Elevii nu sunt de acord cu vacanţa de o lună de Paşte: „Lipsa ...Noi scenarii luate în calcul de ministrul Educaţiei. Ce se ...


„În urma consultărilor deschis și constructive, luând în considerare toate propunerile formulate, au rezultat următoarele 10 concluzii:


– Examenele naționale se vor desfășura la datele stabilite conform calendarului deja aprobat și cunoscut. la examenul de bacalaureat probele de comeptență vor fi echivalate.


-Structura anului școlar nu va suferi nicio modificare pentru clasele terminale, care termină vacanța pe 9 mai. Pentru celalalte clase se face punte între cele două vacanțe de paște, între 2 aprilie și 4 mai.


– În perioada 12-30 aprilie elevii din clasele terminale participă la cursuri online.


– Semestrul al doilea se încheie pe 25 iunie.


-Având în vedere reducerea cu o săptămână a semestrului al doilea, se pot comprima acele activități de evaluare și încheierea situației școlare, astfel că nu va fi nevoie de recuperări, datorită efortului cadrelor didactice și a faptului că nu se dau tezele semestriale.


-Evaluarea națională pentru clasa a doua se reprogramează în luna mai.


-Pentru localitățile carantinate, simulările se vor organiza după ieșirea din carantină.


-Programul național de acțiuni remediale se va organiza în întreaga perioadă în care există actiități didactice, doar până la pragul de infectare de 6 la mia de locuitori.


-Sunt convins că problema testării în școli va fi rezolvată foarte rapid, în sensul în care vor exista teste non-invazive.


Această propunere a fost asumată de ministerul Educației. A plecat într-adevăr de la solicitarea bazată pe trendul de infectare. Ceea ce v-am comunicat a fost agreat de toți partenerii de dialog. Vedem cu totii zi de zi trendul ascendent al ratei de infectare, nu putem face abstracție. Nu poate nimeni să garanteze că nu va mai exista nicio întrerupere. Trebuie să ne adaptăm rapid și responsabil.”, a spus Sorin Cîmpeanu.


Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la „cererea expresă” a Ministerului Sănătății, propusese extinderea vacanței de primăvară pentru toată luna aprilie – 2 aprilie – 4 mai, și lansase două variante, la o zi distanță: fie prelungirea cu două săptămâni a finalului anului școlar și reprogramarea examenului de evaluarea națională în luna iulie – pentru ca semestrul doi să nu fie redus, fie încheierea anului școlar pe 25 iunie și păstrarea evaluării naționale la aceleași date în vigoare, iar săptămâna tăiată din semestrul al doilea să fie recuperată în zile de sâmbătă.


Citeşte şi: Răsturnare de situaţie. Ministrul Educaţiei propune ca Evaluarea Naţională 2021 să se dispute la data iniţială. Ce se întâmplă cu vacanţa 

Sursa: RomaniaTV
Share with:

CITESTE MAI MULT

ARHIVA

2021 Apr