STIRI

SANATATE

Ministrul Sănătăţii anunţă schimbări importante legate de analizele gratuite. Cei de peste 40 de ani le vor putea face şi la cabinetele care au rămas fără fonduri

06/06/2021 - 07:00

În prezent, marea problemă este reprezentată de fondurile insuficiente, majoritatea dintre noi aşteptând săptămâni să prindem momentul în care cabinetele primesc fonduri pentru analizele gratuite. De la 1 iulie acest lucru ar urma să se schimbe, cel puţin în cazul persoanelor de peste 40 de ani, după cum ne anunţă ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă.


„Ce este nou și binevenit este că, în acest pachet de prevenție, este inclusă și o trimitere pentru analizele de sânge și că acest analize se fac la laboratoare, în afara plafonului. Adică, peste faptul că se termină plafonul lunar al laboratorului respectiv, nu va împiedica pacientul care are acel bilet de trimitere ca rezultat al unei consultații preventive, să aibă access la acele analize”, a spus Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății.Alte ArticoleCeai de musetel. Beneficii pentru sanatate. Cine trebuie sa-l ...Un consilier şi-a dat demisia din Ministerul Sănătăţii şi ...Bilanţ vaccinare 5 iunie 2021. Peste 70.000 de persoane vaccinate ...


Citeşte şi Ioana Mihăilă, reacţie virulentă faţă de medicii care nu se vaccinează. „E inacceptabil ca personalul medical să aibă reticență la vaccinare”


Tot pentru un acces mai ușor la investigațiile de bază, 3.000 de cabinete ale medicilor de familie vor fi dotate cu echipamente din fonduri PNRR, a mai anunţat aceasta. „Am gândit această dotare cu investiții în aparatură de laborator care permite efectuarea analizelor la cabinetul medicului de familiei. Și vorbim din nou de analize de bază, nu de cele foarte sofisticate care trebuie în continuare să rămână apanajul asistenței medicale de specialitate, dar și în aparatură care poate să facă un diagnostic cardiologic, de exemplu, dacă ne referim la aparate de electrocardiografie sau aparate de ecografie”, a mai spus Mihăilă, la Aleph News.


Citeşte şi Ce spune Ioana Mihăilă despre valul al patrulea al pandemiei de COVID: „Suntem pregătiţi”


 


Citește și...


Dan Chisu, fara perdea despre TARIFUL Mihaelei Radulescu: „Nu negociam, o LUAM cand se…”:


Incendiu la o fabrică de frigidere de lângă Timișoara. Fabrica a ars în totalitate
Sursa: RomaniaTV
Share with:

CITESTE MAI MULT

ARHIVA

2021 Jun