STIRI

ECONOMIE

Noi scumpiri din aprilie. Veşti proaste pentru români înainte de Paşte

31/03/2021 - 06:00

Carnea de porc, mai scumpă înainte de Paşte


În aprilie, milioane de români vor face pregătiri pentru sărbătorile pascale. Catolicii sărbătoresc Paştele în data de 4 aprilie, iar producătorii de carne de porc au avertizat că românii trebuie să se aştepte la scumpiri înaintea sărbătorilor pascale.Alte ArticoleAproape jumătate dintre români vor o vacanţă în EuropaCURS BNR 30.03.2021. Un nou record negativ pentru leu. Veşti ...Se schimbă talonul de pensie. Cine primeşte cupon mov şi cine ...


Citeşte şi: Veşti proaste pentru români. Specialiştii atrag atenţia: Scumpirea combustibilului va fi destul de consistentă!


„Preţul cărnii de porc a ajuns la poarta fermei la 5,5- 6 lei în acest moment. Preţul este cu 20% sub cel de anul trecut. Este greu de prezis dacă se va modifica preţul cărnii în preajma sărbătorilor. Există o tendinţă de creştere cu 1-2 zile înainte de Paşte. În perioada postului scade consumul de carne, iar în săptămâna premergătoare Paştelui este posibilă modificarea preţului pe baza creşterii cererii”, a declarat preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR), Ioan Ladoşi, citat de news.ro.


Citeşte şi: Friptură de porc umplută cu ficăţei, cu garnitura de varză dulce şi cartofi


În magazine, un kilogram de pulpă de porc ajunge la 19 lei pe kilogram.


Preşedintele APCPR a mai afirmat că în prezent fermele autohtone nu asigură mai mult de 30% din cererea de carne de porc din România, faţă de 60% cât asigurau în 2017, înaintea de apariţia pestei porcine.


Citeşte şi: Scumpiri în lanţ ale produselor agricole. Ministrul Oros a majorat taxele pentru agricultori


 


Se scumpesc țigările de la 1 aprilie 2021


De la 1 aprilie 2021, acciza la țigări va crește din nou, după majorarea de la 1 ianuarie 2021. Nivelul va ajunge la 563,97/1.000 de ţigarete de la 1 aprilie.


De aceea, majoritatea pachetelor de ţigări se vor scumpi de la 1 aprilie cu circa 60 de bani. În media, preţul de vânzare va fi de 19,50 lei şi chiar peste 24 lei în unele cazuri.


 

Sursa: RomaniaTV
Share with: