STIRI

ECONOMIE

O delegaţie a FMI va evalua virtual economia românească în luna mai

07/05/2021 - 09:00

„Echipa FMI va discuta cu autorităţile române despre politicile şi evoluţiile economice. Vor fi realizate întâlniri virtuale cu oficiali de la Ministerul Finanţelor, Banca Naţională a României, alte agenţii guvernamentale, precum şi cu reprezentanţi din mediul de afaceri şi ONG-uri”, se arată într-un comunicat al Fondului Monetar Internaţional.


La finalul vizitei virtuale, misiunea va prezenta concluziile vizitei.Alte ArticoleMinisterul Finanţelor a împrumatat aproape 700 de milioane ...Cauți apartamente de lux în zone premium din București? Vezi ...România, împrumut de 100 de milioane de euro de la Banca Mondială. ...


Citeşte şi: Economia Europei va reveni la nivelul anterior crizei în 2022, estimează FMI


Jan Kees Martijn este cetăţean olandez şi în prezent este şef de misiune pentru România şi Serbia, şef al diviziei sud-est a departamentului european şi până de curând a fost şeful misiunii pentru Albania. Înainte de a se alătura FMI, Jan Kees Martijn a fost profesor de economie internaţională la Universitatea din Amsterdam şi deţine un doctorat în economie.


În prezent, România nu are în derulare un acord de finanţare cu Fondul Monetar Internaţional, însă instituţia financiară evaluează anual evoluţia economiei româneşti, în baza consultărilor pe Articolul IV.


 


FMI – Economia României va creşte cu 6% în acest an, peste estimările iniţiale. Reacţia premierului Cîţu


FMI  anunţă că economia României va creşte cu 6% în acest an, peste estimările iniţiale, potrivit proiecţiilor actualizate. În UE, doar Spania ar urma să înregistreze un ritm de creştere superior.


Prognoza privind evoluţia economiei româneşti a fost revizuită în urcare cu peste un punct procentual, de la o creştere de 4,6% estimată în toamnă, se arată în raportul FMI din aprilie legat de perspectivele economiei globale.


Conform noilor proiecţii, România va consemna al doilea cel mai rapid ritm de creştere din Uniunea Europeană în acest an, după Spania (+6,4%).


Pentru România, FMI estimează o creştere economică de 4,8% în 2022. Instituţia financiară internaţională preconizează o rată a şomajului de 4,9% în România în 2021 şi 2022, în scădere uşoară de la o rată de 5% estimată pentru 2020. Deficitul de cont curent este aşteptat să se reducă de la 5,1% din PIB la 5% din PIB în acest an şi la 4,7% din PIB în 2022.


Citeşte şi: Marcel Ciolacu, după ce FMI şi-a îmbunătăţit prognoza privind economia României: „Creşterea este doar pe hârtie. Pentru români este doar sărăcie!”


 


Citește și...


Si-a vândut casa pentru a-l scoate pe Liviu Vârciu din datorii: „Mi-era rusine”. Doamne, ce a facut Liviu Varciu. Sarac lipit:
Sursa: RomaniaTV
Share with:

CITESTE MAI MULT

ARHIVA

2021 Jun