STIRI

SANATATE

O nouă tranşă de vaccin Pfizer, de 964.080 de doze, va ajunge în România luni

06/06/2021 - 14:00

Potrivit sursei citate, dozele de vaccin vor fi livrate pe cale aeriană şi vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara.


Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă, aminteşte CNCAV.Alte ArticoleAlimente pentru o memorie bună. Ce este benefic pentru creier? ...Ministrul Sănătăţii anunţă schimbări importante legate ...Ceai de musetel. Beneficii pentru sanatate. Cine trebuie sa-l ...


Respectivele doze aduse luni în România vor fi distribuite la următoarele centre de depozitare: Bucureşti: 367.380 de doze; Braşov: 128.700 de doze; Cluj: 105.300 de doze; Craiova: 140.400 de doze; Constanţa: 81.900 de doze; Iaşi: 81.900 de doze; Timişoara: 58.500 de doze.


România se apropie de borna de 10 milioane de doze de vaccin Pfizer primite


Până la acest moment, ţara noastră a recepţionat 9.004.769 de doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 6.474.870 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.


În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.


În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, săptămânal, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei, mai arată CNCAV, citat de Agerpres.


Citeşte şi: Ministrul Sănătăţii anunţă schimbări importante legate de analizele gratuite. Cei de peste 40 de ani le vor putea face şi la cabinetele care au rămas fără fonduri


Citește și...


Dan Chisu, fara perdea despre TARIFUL Mihaelei Radulescu: „Nu negociam, o LUAM cand se…”:


Numărul firmelor radiate a crescut cu peste 43% în primele patru luni din acest an – ONRC
Sursa: RomaniaTV
Share with:

CITESTE MAI MULT

ARHIVA

2021 Jun