STIRI

CORONAVIRUS

TOP STIRI

O pacientă în stare critică la ATI i-a cerut unui medic să o vaccineze pe loc: „Mă vor urmări multă vreme privirea ei și neputința mea”

21/04/2021 - 08:21

O femeie în stare critică, aflată la terapie intensivă la Spitalul Witting din București, își pune toate speranțele în vaccin și spune că vrea să-i fie administrat serul anti-COVID, a anunțat marți seară, la Digi24, dr. Isadora Zaharescu, medic ATI la acest spital. 

Medicul Isadora Zaharescu a spus că medicii continuă să muncească „din păcate, fără prea mult spor”, asta pentru că „mortalitatea rămâne extrem de ridicată în ATI, cazurile sunt grave, cu prognostic prost de multe ori”. „Suntem obosiți fizic, dar mai mult psihic”, a completat ea.

Doctorul a dezvăluit la Digi24 că luni a avut loc o întâmplare care a impresionat-o. 

„În timp ce încercam să optimizez ventilația non-invazivă la o pacientă cu morbidități - vreau să specific că era imunodeprimată de acasă, pentru că primea tratament imunosupresor și care nu s-a vaccinat - și are o formă severă de COVID, chiar critică, am întrebat-o în timp ce încercam să-i pun o mască adaptată fizionomiei ei - mă durea că nu putea respira, pentru fiecare moleculă de oxigen luptă un organism întreg - dacă a apucat să-și facă măcar prima doză. Doamna s-a uitat la mine, a pus mâna pe mâna mea, m-a oprit și s-a uitat în ochii mei și mi-a spus: «Vaccinați-mă acum!» Nu m-am simțit mai neputincioasă vreodată. Probabil că mă vor urmări multă vreme privirea doamnei și neputința mea”, a spus dr. Isadora Zaharescu.  

Medicul a spus că femeia avea indicație de a fi vaccinată, deoarece are 67 de ani, comorbidități asociate și tratament imunosupresor pentru o boală autoimună. 

„Nu te poți vaccina atunci când faci boala. Putem să alegem să nu ne vaccinăm, dar când alegem asta, poate avem obligația morală măcar să nu ne infectăm și să păstrăm niște reguli. Populația trebuie să știe că atunci când alege să nu se vaccineze poate să se situeze în procentul de 5% din cei care ajung în ATI. Încă nu știm cum își alege acest virus victimele”, a mai spus medicul.

Dr. Isadora Zaharescu a precizat că pacienta de 67 de ani va putea să facă vaccinul „dacă se va face bine”. Ea a precizat că vaccinarea nu este contraindicată la persoanele care au făcut boala. 

 

Sursa: DIGI24

#covid, #rovaccinare, #romania, #stiri



Share with: