STIRI

LIFESTYLE

O publicație străină prezintă 10 orașe „magice, de poveste” din România. Care sunt acestea și de ce au fost alese

15/01/2021 - 12:18

România este o țară plină de orașe pitorești mici, cu piețe grandioase, clădiri pline de culoare, castele, cetăți și păduri bogate, ceea ce o face să fie ca de basm. Pentru a-ți „alimenta visul românesc” Fodors a realizat un top 10 al celor mai pitorești destinații din România.

👉 Sighișoara 

„Sighișoara va fi pe buzele fiecărui influencer în următorii câțiva ani”. Străzile pietruite ale cetății „se mândresc” cu case parcă desenate în creioane colorate, cu cafenele și buticuri fotogene. 

Printre cele mai frumoase vederi se află: Turnul cu Ceas, Muzeul de Istorie Sighișoara sau Biserica de pe deal, unde te poți bucura de o priveliște uimitoare. 

👉 Brașov

Brașovul este cunoscut călătorilor pentru Castelul Bran, cunoscut și sub numele de Castelul lui Dracula, însă Brașovul este chiar mai mult decât atât. În „orașul antic” vă puteți plimba pe cea mai îngustă stradă din Europa, Strada Sforii, să vizitați Turnul Alb, Turnul Negru, Biserica Neagră și chiar să faceți drumeții în Munții Carpați.

👉 Sibiu

Probabil ați mai auzit de casele din Sibiu care au ferestre care seamănă cu niște ochi sau de podul despre care se spune că se ridică dacă spuneți o minciună. Sibiul are biserici vechi și multe muzee și este „capitala culturală a regiunii”. 

sibiuindependent.ro

 

👉 Sinaia

„Sinaia este potrivită pentru un rege”. În acest oraș, de mici dimensiuni, și-a petrecut verile primul rege al României, Carol I. Castelul Peleș este așadar imaginea orașului.

travel2romania.com

 

👉 Viscri

Dacă în Sibiu sau în Sighișoara vedem clădiri colorate, în Viscri clădirile sunt de un albastru stins, cu acoperișuri roșii. Micul sat era mai puțin cunoscut înainte să-l viziteze prințul Charles și să-și exprime „dragostea pentru o astfel de evadare liniștită”.

loculdelageam.ro

 

👉 Suceava

Timp de aproape 200 de ani, Suceava a aparținut Moldovei înainte de a fi controlată de diferite grupuri asociate cu Austro-Ungaria până în 1968.

Principala atracție din Suceava este Cetatea Regală din secolul al XIV-lea și, pe bună dreptate.

www.europafm.ro

 

👉 Bușteni

Cu un nume care se traduce literalmente prin „bușteni de copaci”, este logic că Bușteni funcționează în tandem cu natura. Bușteni din Munții Bucegi, este un oraș popular pentru schi și alpinism, cu o mulțime de stațiuni și cabane romantice. Petreceți ziua făcând drumeții printre cascade sau mergeți cu telecabina în vârful muntelui pentru o vedere panoramică a văii.
ro.wikipedia.org
 
 
👉 Sucevița
 
Mănăstirea pictată de aici este, fără îndoială, cea mai populară din Bucovina (și, fără îndoială, cea cu cele mai multe picturi), toate acestea fiind cunoscute pentru calitatea operei de artă și faptul că, în ciuda a sute de ani de expunere, picturile externe sunt încă în mare parte intacte.
travellerinromania.com
 
 
👉 Hunedoara
 
Castelul Corvin, cea mai mare clădire gotică seculară din toată Transilvania, este motivul numărul unu pentru a vizita Hunedoara. Construită pe o stâncă care se întinde deasupra orașului, această impunătoare fortăreață are mai multe turnuri circulare și dreptunghiulare (dintre care unele au fost folosite odată ca închisori), balcoane de piatră și un suspendat.
 

Sursa: Fodors și The Trust Word

#România #Sighișoara #Brașov #Sibiu #Suceava #Sucevița #Hunedoara #Viscri #Sinaia #Castelul Dracula #munți #case colorate #văi #cascadeShare with: