STIRI

SANATATE

Octavian Jurma: „Șansa reală de a preveni un nou val de infectări se reduce spre zero. Guvernul a pus pistolul pe masă și te va lăsa să îți tragi un virus în piept”

17/06/2021 - 20:00

Octavian Jurma anunţă revenirea pandemiei. „Nu numai că nu vom avea 6 milioane de persoane vaccinate la 1 iulie, dar vom fi norocoși dacă vom avea 5 milioane de persoane vaccinate la 1 august și 30% din populație vaccinată în 1 septembrie”, scrie epidemiologul pe Facebook.


Potrivit acestuia, dacă rata de vaccinare cu prima doză se păstrează la nivelul mediu din ultimele zile, pragul de 10 milioane de persoane vaccinate (52% din populația rezidență) nu va fi atins în 1 septembrie 2021, cum anunța Cîțu, ci abia în 7 iulie 2022: „Este tabloul unui dezastru anunțat triumfal când politicienii noștri au declarat în luna mai că pandemia de COVID-19 este un capitol închis în România și prin urmare prioritatea României este revenirea necondiționată și cu orice preț la vechea normalitate. Setea după revenirea la , cea de dinainte de pandemie, e similară cu disperarea dependentului după ”.Alte ArticoleAlertă în România: 35 de cazuri de îmbolnăviri cu varianta ...Emanuel Ungureanu nu e de acord cu înfiinţarea unei noi agenţii ...Bilanţ vaccinare 17 iunie 2021. Scade dramatic numărul românilor ...


Octavian Jurma susține că, în „vechea normalitate”, politicienii nu au nicio responsabilitate pentru declarațiile și faptele lor: „În vechea normalitate scopul primar al instituțiilor publice este să angajeze clientela de partid. Vechea normalitate se vede însă în România și din cifrele și măsurile legate de pandemie. Pur și simplu nu este normal să te vaccinezi dacă nu există epidemia. Dacă amenințarea pandemiei a dispărut magic când politicienii au bătut din palme, la fel de magic a dispărut și nevoia de vaccinare a populației”.


Epidemiologul prezintă și un grafic din care reiese nu doar că vaccinarea a intrat în platou descendent, dar și că populația cu riscul cel mai ridicat de deces într-un eventual val 4 este în mare majoritate lipsită de protecția vaccinului.


„Tulpina Delta (indiana) infectează și tinerii mai ușor. Nici această grupa nu e protejată. Școlile nu se vor deschide în siguranță dacă profesorii și elevii/studenții nu sunt vaccinați. În școlile noastre rămâne obligatorie prezența copiilor nu și siguranță lor. Cât de importantă este să avem 50% din populație vaccinată? Vedem asta chiar acum, când imunizarea totală prin vaccinare și infectare este în jurul a 50%. Ne bucurăm azi de reducerea aprope de zero a numărului de infectări și de revenirea la o viață aproape normală, însă singurul mod în care această stare poate poate fi păzită, poate deveni permanentă, este ca și cei care s-au infectat să se vaccineze pentru a dobândi o imunitate de lungă durata și la fel de robustă sau chiar mai bună decât cei vaccinați. În lipsa, asumată politic, a altor măsuri de limitarea a infecțiilor, valul 4 poate fi prevenit în România doar prin vaccinare. În ruleta rusească a pandemiei Guvernul a pus pistolul pe masă și te va lăsa să îți tragi un virus în piept”, adaugă Octavian Jurma.


Potrivit acestuia, paradoxul „capitulării Guvernului (care va da vina pe populație)” este că ne aflăm în cea mai bună perioadă pentru vaccinare, care este o măsură preventivă, adică previne o boală în viitor (după 30 de zile): „vaccinul se administrează ideal când nu există amenințarea cu infectarea imediat înainte sau după vaccin. Astfel riscul de selecție a unei tulpini rezistente la vaccin este foarte scăzut, iar beneficiul prevenirii unui nou val de infectari este foarte mare.


Concluzia este seacă și dură, dar este adevărul rece pe care mulți refuză să îl contemple: în afara unor motive medicale, decizia de a nu te vaccina este o decizie de a contribui la apariția unui nou val de infectări și prin asta la boala și suferința celor din jurul tău”.


Alertă în România: 35 de cazuri de îmbolnăviri cu varianta mutantă Delta


Numărul cazurilor confirmate, în România, cu varianta Delta a noului coronavirus – cea descoperită în India – a ajuns la 35, până în 13 iunie, au anunţat specialiştii din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP). Aceştia au precizat că, în acest moment, nu se poate vorbi de transmitere comunitară a acestei variante în ţara noastră.


Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul INSP a anunţat, joi, că până în 13 iunie au fost raportate la INSP-CNSCBT 2.188 de secvenţieri, făcute de 7 laboratoare: INCDMM Cantacuzino, INBI „Prof. Dr. Matei Balş”, MedLife, Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, Institutul de Virusologie „Ştefan S. Nicolau”, CRGM al SCJU Craiova, „Pro Vitam” Sfântu Gheorghe.


Astfel, au fost confirmate 1.588 de cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC), din care: 1.525 cu varianta Alpha, 11 cu varianta Beta, 17 cu varianta Gamma şi 35 cu varianta Delta.


Ioana Mihăilă, primele explicaţii după stenogramele făcute publice de România Tv în care liberalii se opun înfiinţării ANDIS


Citește și...


SCANDAL urias! De ce a câștigat Narcisa Chefi la Cuțite, DE FAPT. Adevărul S-A AFLAT ACUM


Plus de 43% la exporturile de floarea-soarelui, rapiță și soia pentru România, în 2021/2022. Am putea livra 2,6 milioane de tone
Sursa: RomaniaTV
Share with:

CITESTE MAI MULT

ARHIVA

2021 Jul