STIRI

POLITICA

TOP STIRI

Șoșoacă își cere SCUZE de la ambasada RUSIEI pentru protestul care a amintit de MASACRAREA ROMÂNILOR de către RUȘI la Fântâna Albă

07/04/2021 - 08:35

Diana Șoșoacă și alți câțiva „fruntași” ai protestelor anti-restricții au comentant, într-un videoclip publicat pe Facebook, mobilizarea si comportamentul protestatarilor. Șoșoacă s-a arătat indignată că săptămâna trecută protestul ar fi fost „deturnat” de un alt „lider”, Pompiliu Diplan, care a dus câteva zeci de protestatari în fața Ambasadei Rusiei unde au afisat un banner cu „masacrul de la Fântâna Albă”. 

„În calitate de senator, mi-am cerut scuze Ambasadei Rusiei față de jignirile aduse de anumite persoane. Nu ai dreptul să declanșezi un conflict diplomatic din care noi putem ieși terfeliți într-un hal fără de hal. Ce căuta mitingul care e împotriva restricțiilor pandemice să ni se deturneze către stricarea unor relații diplomatice și așa precare cu vecinii. Au fost foarte mulți oameni acolo duși de Diplan”, a spus Diana Șoșoacă. 

Senatoarea Șoșoacă susține că a cerut iertare Ambasadei Rusiei a doua zi dupa aceste evenimente.

„Băi, nu se face așa ceva. Suntem inculți din punct de vedere juridic și diplomatic. Unde ne sunt diplomații de excepție pe care îi aveam? Să fiu singurul senator care să-și ceară iertare, scuze pentru un anumit comportament injurios?”, a spus parlamentarul, în timpul dialogului de pe Facebook. 

Deși se declară o adversară înverșunată a vaccinării împotriva Covid-19, Diana Șoșoacă a promovat vaccinul rusesc Sputnik V, în timpul mitingului de acum două săptămâni, din Piața Victoriei.

De ce nu au negociat cu rușii Sputnik-ul V? Ce au cu rușii? Noi nu trebuie să ne înțelegem bine cu toți vecinii?! Nu, politica în România a fost să ne putem în cap toți vecinii, să ne certăm cu ei, dar să ne ințelegem cu ăia de la 12.000 de kilometri sau cu Germania sau cu Franța”, a strigat Șoșoacă în Piața Victoriei.

Cerva: „O să bat la Ambasada Rusiei, cu flori, și o să-mi cer scuze”

Codruța Cerva, sora avocatei Cosmina Cerva, s-a remarcat prin mitingurile pro Dragnea pe care a încercat să le organizeze după condamnarea acestuia. Partenera ei de protest, Oana Elena Lovin, a devenit cunoscută în luna mai, când pe internet au apărut imagini cu ea practicând video-chat.

Atât Cerva, cât și Lovin sunt extrem de active pe Facebook, fiind intens promovate în ultimele zile de Antena 3 și România TV. De asemenea, ambele protestatare sunt promovate intens în ultima perioadă de versiunea în limba română a site-ului rusesc Sputnik, organul oficial de proagandă al Rusiei.

Câteva zeci de protestatari, în frunte cu Pompiliu Diplan, s-au dus joia trecută în faţa sediului Ambasadei Federaţiei Ruse, unde au afişat un banner pe care se putea citi: „1 aprilie 1941, 80 ani de la masacrul împotriva românilor care se întorceau acasă”.

Pompiliu Diplan este unul dintre negaționiștii COVID-19. S-a remarcat prin diferite luări de poziție prin care susținea că virusul nu există, că nu sunt cazuri de boală și că nu este „nicio pandemiei”. Diplan este și vicepreședinte al Coaliției STOP 5G.

Sursa: DIGI24

#sosoaca, #Rusia, #scuze, #protest, #Masacru, #RomâniUcișiDeRuși, #RomaniaShare with:

CITESTE MAI MULT

ARHIVA

2021 Apr